Şoferiţă prinsă circulând cu 228 km/h pe autostrada A3

Redactia -

Şoferiţă prinsă circulând cu 228 km/h pe autostrada A3

În ultima săptămână, 58 de șoferi care circulau cu viteză excesivă pe autostrăzi au fost depistați de polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române. Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 228 km/h, pe autostrada A3, informează IGPR.

În perioada 5 — 11 martie a.c., polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române care acționează pentru siguranța și fluența traficului rutier pe autostrăzi au depistat 58 de conducători auto care circulau cu viteze excesive.

Astfel, pe autostrada A1, au fost depistați 27 de șoferi care au depășit limita legală de viteză, circulând cu viteze cuprinse între 172 km/h (zonă cu limitare de viteză la 100 km/h) și 212 km/h, alți 27 de șoferi au fost înregistrați de polițiști circulând pe autostrada A3 cu viteze cuprinse între 183 și 228 km/h, iar pe Autostrada A2 polițiștii au depistat 4 șoferi care circulau cu viteze între 182 și 208 km/h.

Viteza maximă a fost înregistrată pe autostrada A3, la data de 11 martie a.c., când polițiștii rutieri au depistat o femeie, de 31 de ani, care circula cu viteza de 228 km/h, se arată în comunicatul de presă. 

Toți conducătorii auto au fost sancționați contravențional cu amenzi între 1.305 și 2.900 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Poliția Română reamintește că depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 și 2.900 de lei).

Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.