SOLD-OUT PENTRU URMĂTOARELE DOUĂ MECIURI DE ACASĂ ALE GĂZARILOR! Casele de bilete de la „Ilie Oană” – luate cu asalt încă din cea dintâi zi a distribuirii pachetelor – au continuat vânzările până dimineaţa

Redactia -

UPDATE. În noaptea de miercuri, 26 septembrie 2012, spre joi, oficialii de la SC FC Petrolul au decis prelungirea programului de vânzare a tichetelor din pachetul „Steaua – FC Severin”, epuizat la ora cinci dimineaţă! Drept urmare, ei se aşteaptă ca, procedând la fel şi astăzi, biletele să fie vândute integral, anunţându-se acum un număr de 600 alocate galeriei Stelei, ci nu 500. La vânzare au fost scoase circa 9.000 de pachete, 3.500 sunt locuri pentru abonaţi, iar restul de scaune, în procent de 5% din capacitatea arenei, va rămâne liber, în baza solicitării organelor de ordine, fiind vorba despre un meci de risc maxim. Cel cu Steaua, evident! Joi, 27 septembrie, ora 19.18, SC FC Petrolul a anunţat pe propriul site epuizarea tuturor pachetelor de bilete puse la vânzare pentru următoarele două partide de pe teren propriu, mulţumindu-le celor care le-au achiziţionat şi „înţelegând, totodată, nemulţumirea celor nevoiţi să înfrunte cozile interminabile. Totuşi, trebuie menţionat faptul că, în nici 48 de ore, au fost emise circa 20.000 de bilete, situaţie în care aglomeraţia produsă la casele de bilete era greu de evitat. Vă aşteptăm duminică seară să ne bucurăm împreună de un adevărat spectacol fotbalistic”!

Încă de la ora 8.00, miercuri, 26 septembrie 2012, deşi urmau să se deschide două ceasuri mai târziu, casele de bilete (Foto: Marian Dima) din spatele peluzei I a arenei Ilie Oană au fost luate cu asalt de către numeroşii amatori de a fi prezenţi la partidele de fotbal din etapele a X-a şi a XII-a, de acasă, ale Petrolului, împotriva Stelei (duminică, 30 septembrie, 21.30, „DigiSport1”) şi a nou-promovatei FC Severin (sâmbătă, 20 octombrie, tot de la 21.30 şi tot pe „DigiSport1”, post care va prelua în direct şi disputa de la Constanţa, din runda a XI-a, de pe 6 octombrie, 17.00, cu trupa lui Gheorghe Hagi, Viitorul, din runda a XI-a). Iniţiativa de a se vinde pachete pentru ambele partide i-a aparţinut galeriei „lupilor”, care a dorit astfel să limiteze numărul susţinătorilor locali ai… echipei „roş-albaştrilor”. Interesul este unul imens, organizatorii scoţând la vânzare circa 10.000 de tichete pentru ambele jocuri, restul stadionului urmând a fi ocupat de posesorii de carduri-abonament. Potrivit regulamentului, în afara procentului de 5% din locuri de pe arenă ce trebuie lăsate libere, la solicitarea organelor de ordine, un număr de 500 de bilete este alocat galeriei bucureştenilor, care şi-a exprimat dorinţa de a le ocupa în sectorul rezervat celor ale oaspeţilor. Dat fiind cele câteva sute de fani prezenţi la casele de bilete, încă din prima zi de punere în vânzare a tichetelor, pentru o mai bună organizare şi evitarea unor nedorite incidente, conducerea SC FC Petrolul a sollictat sprijinul jandarmilor, care s-au porezent urgent la faţa locului cu un dispozitiv.

Reamintim că preţul biletelor din pachet este următorul: 20 de lei (la peluze), 40 de lei (la tribuna a II-a), 60 de lei (la tribuna I) şi 100 de lei (la tribuna 0). Ca şi la alte câteva întâlniri de acasă, din acest campionat, ale Petrolului, derbiul cu Steaua urmază a se desfăşura cu casa închisă. La fel cum se va întâmpla, implicit, şi la cel cu Severinul, rămânând însă de văzut câţi iubitori ai fotbalului îşi vor cumpăra bilete ca să fie prezenţi şi la disputa cu mehedinţenii pregătitţi, de curând, de către fostul antrenor al Astrei, italianul Nicolo Napolil, care îl are drept secund şi pe ex-petrolistul Florin Pârvu.