Solicitat de Florentin Petre la Dacia Unirea Brăila, Petrolul l-a împrumutat pe Jean Prunescu până la vară

Dragos Trestioreanu -

Solicitat de Florentin Petre la Dacia Unirea Brăila, Petrolul l-a împrumutat pe Jean Prunescu până la vară

Trimis, în vară, chiar înainte ca echipa să plece în cantonamentul din Slovenia, să se antreneze cu juniorii, fiindcă refuzase rezilierea amiabilă a contractului, fundașul central Jean Prunescu (foto la titlu) a suportat cu stoicism acea perioadă dificilă, care s-a întins pe trei luni, revenind între coechipierii lui chemat de Leo Grozavu, dar nemaifiind trecut, de atunci încolo, în raportul de joc, de urmașii la postul de antrenor principal, Octavian Grigore și, apoi, Mugurel Cornățeanu. Din acest motiv și, totodată, fiindcă nu a fost inclus în lot, din nou, iarna aceasta, el refuzând iar rezilierea, Prunescu risca să fie trimis încă o dată să se pregătească împreună cu juniorii A antrenați de Gheorghe Liliac.

Însă, în această săptămână, a primit un telefon de la tehnicianul Daciei Unirea Brăila, fostul internațional dinamovist Florentin Petre, care i-a făcut oferta de a veni alături de el, la formația din orașul de la malul Dunării. Deoarece îl apreciază ca fiind un om corect, bun la suflet, care respectă fotbaliștii și are și un trecut important ca fotbalist la echipa națională a României, Jean Prunescu a acceptat să fie împrumutat la formația din Brăila până pe data de 30 iunie 2019. Va pleca vineri la Brăila și va semna cu trupa „Piticului”. Astfel, va putea și să joace în meciuri oficiale, pentru că a fost împiedicat s-o facă – cam asta a fost percepția cvasi-generală – din vara trecută și până acum, în condițiile în care apărarea a fost compartimentul cu mari probleme în tur. După Prunescu, ultimul plecat de la Petrolul se așteaptă a fi Paul Antoche, căruia i se caută echipă, pentru a fi detașat și el. Apoi, se va trage linie la capitolul „plecări”, mai fiind de așteptat, se aude, numai două sosiri.

În altă ordine de idei, reziliat în iarna asta, mijlocașul Alexandru Ciocâlteu a semnat cu Aerostar Bacău, divizionară secundă de la care a plecat un ex-„lup”, Alexandru Ichim. În sfârșit, după șase luni la Farul Constanța, fostul coleg de tandem al lui Prunescu din eșaloanele al patrulea și al treilea, Gabriel Frîncu (foto text), a schimbat și el echipa, punându-și apostila, recent, pe un angajament cu Metaloglobus București, de la care a dispărut ploieșteanul Bogdan Panait, trecut la CSM Slatina, în L4 din Olt. Georgian Păun va continua, în schimb, la Farul, după ce a semnat un nou contract.

Foto: www.fcpetrolul.ro