Soluții eficiente de creștere a părului

Daniel Dimache -

Soluții eficiente de creștere a părului

Căderea părului poate fi o problemă cu adevărat neplăcută atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei. Golurile lăsate de căderea accelerată a firelor de păr afectează aspectul exterior dar şi starea psihică, de aceea alopecia, indiferent de cauză şi stadiu trebuie tratată cu multă seriozitate.

Din fericire există numeroase soluții şi tratamente eficiente care contribuie la creșterea părului viguros. Natura este o sursă inepuizabilă de ingrediente care ajută în procesul de regenerare a părului. În rândurile următoare vom descoperi o serie de măsuri ce pot fi adoptate în astfel de situații, dar vom discuta şi despre soluțiile propuse de medicii în vederea tratării alopeciei. 

Remedii naturale de creștere a părului

Uneori dezechilibrele alimentare şi modificările cele hormonale pot accentua fenomenul de cădere a părului. Luând măsuri, lucrurile se pot remedia. Adoptând o alimentaţie bogată în proteine, minerale şi vitamine, ritmul de creștere a părului poate fi restaurat. Proteinele de origine alimentară au un rol foarte important în acest proces.

Măsurile alimentare pot fi dublate de o atenţia sporită acordată procesului de îngrijire a părului.  Se poate utiliza ulei de argan, bogat în vitamine, minerale şi compuși nutritivi care favorizează regenerarea scalpului şi a firelor de păr. Masajul cu ulei de argan îmbunătăţeşte şi circulaţia sangvină la nivelul scalpului favorizând întărirea rădăcinilor.  De asemenea se pot aplica măşti cu ou, care hrănesc în profunzime părul.

Aceste măsuri, completate cu periaj corect şi îngrijire adecvată cu produse speciale create în acest sens pot stopa procesul de cădere a părului. 

Soluții propuse de specialişti

Când remediile naturale nu sunt eficiente şi căderea părului este galopantă, se pot iniția tratamente cu Saw Palmetto, Minoxidil sau produse DHT bloker care modifică stadiile de creșterea a părului şi care au eficienta ridicată. Tratamentele recomandate de specialişti pot fi completate de cure cu vitamine care susțin sănătatea firelor de păr.

În cazul în care alopecia nu poate fi remediată prin soluțiile menționate anterior se poate merge în cabinetul specialistului şi se pot realiza intervenții de transplant de păr. Acestea au rezultate pozitive satisfăcătoare. 

Acestea sunt câteva dintre soluțiile care pot ajuta la stoparea căderii părului şi care pot îmbunătăţi considerabil viaţa pacienţilor care suferă de alopecie.

Sursa de imagine:
Africa Studio / Shutterstock.com