Sondaj Banca Mondială pentru Ploieşti: Priorităţile de dezvoltare stabilite de ploieşteni

Daniel Dimache -

Sondaj Banca Mondială pentru Ploieşti: Priorităţile de dezvoltare stabilite de ploieşteni

Banca Mondială a derulat o campanie în România denumită „Alege Priorităţile Oraşului Tău”, prin care a solicitat locuitorilor din marile aglomerări urbane să răspundă unui chestionar online privind proiectele de dezvoltare pe care repondenţii le consideră prioritare pentru comunităţile lor. 

„Ne bucurăm să vă anunțăm că în cadrul campaniei au fost întregistrate peste 150.000 de accesări ale chestionarului online și peste 100.000 de răspunsuri individuale venite din partea cetățenilor la nivel național.

Vă transmitem alăturat ordinea proiectelor votate pentru zona urbană funcțională a fiecărei reședințe de județ din România, precum și harta cu răspunsurile la nivel național. Aceste informații pot fi accesate și pe websiteul www.prioritatileorasuluitau.ro și pagina social media a proiectului: https://www.facebook.com/prioritatile.orasului.tau.” – a transmis într-un comunicat Banca Mondială.

Pentru Ploieşti au răspuns chestionarului un număr de cetăţeni cuprins între 1000-3000. Iată care sunt priorităţile ploieştenilor, în ordinea importanţei lor, conform sondajului:

Prioritățile zonei urbane Ploiești

1 Investiții în infrastructura de sănătate: 1) Extinderea Spitalului de Urgență; 2) Extinderea și modernizarea Spitalului de Pediatrie; 3) Modernizarea Spitalului Municipal Nr. 1 – Schuller (clădiri și echipamente)

2 Construcția Autostrăzii A3 (Ploiești – Comarnic)

3 Modernizarea/reabilitarea rețelelor termice primare și secundare în zonele cu avarii mari

4 Energia din deșeuri și linia de producere SRF – construire unitate de valorificare energetică a deșeurilor

5 Lărgirea la 4 benzi a DN 72 și pasaj peste cale ferată

6 Asigurarea accesibilității în zona industrială Ploiești Sud, a campusului universitar, prin realizarea pasajului rutier peste calea ferată Gara de Sud

7 Construcția Drumului Expres Ploiești – Târgoviște – Găești (Muntenia Expres)

8 Modernizarea Gării Ploiești Vest

9 Creșterea accesibilității în partea de Est a Municipiului Ploiești către Coridorul pan-european TEN-IX prin realizarea pasajului rutier peste cale ferată, în partea de Sud-Est a Municipiului