Sony Mustivar – convocat la echipa națională a statului Haiti!?

Redactia -

Sony Mustivar – convocat la echipa națională a statului Haiti!?

Siteul www.fcpetrolul.ro a lansat luni, 2 septembrie 2013, marea bombă că mijlocașul francez originar din Insulele Capului Verde, Sony Mustivar (foto, în dreapta, atacat de Diogo Valente, ex-CFR Cluj; www.gsp.ro), a fost convocat, în premieră, la echipa națională a statului Haiti! Mai degrabă, era de așteptat ca jucătorul lui FC Vaslui, Fernando Varela, să îl fi recomandat pe Mustivar la reprezentativa Insulelor Capului Verde, ca și calificată la turneul final al Cupei Mondiale din Brazilia, din 2014. Informația a fost legată de absența căpitanului Petrolului de la meciul amical de vineri, 6 septembrie, ora 19.00, de la Razgrad, în compania formației Ludogoreț, campioana en-titre a Bulgariei ajunsă în grupele Europa League, după ce a fost eliminată în play-off-ul Ligii Campionilor de FC Basel, viitoarea adversară a Stelei. Până în acea fază, bulgarii au trecut de Slovan Bratislava, din Slovacia, și de Partizan Belgrad (Serbia). În vară, trupa lui Cosmin Contra a dispus de cea a vecinilor de la sud cu scorul de 4-1, în turneul de pregătire din Slovenia, unicul succes al „galben-albaștrilor” de acolo. Contra nu îi va avea la dispoziție, la Razgrad, nici pe Ovidiu Hoban, selecționat de Victor Pițurcă pentru „dubla”cu Ungaria și Turcia, și nici pe Ferebory Dore, plecat la prima reprezentativă a Republicii Democrate Congo. În schimb, www.fcpetrolul.ro nu scrie nimic despre eventuala convocare și a lui Jean Sony Alcenat, un obișnuit al echipei naționale din Haiti!

În altă ordine de idei, adus în iarnă de la Milsami Orhei, din prima divizie a Republicii Moldova și semnat pe trei ani și jumătate, internaționalului azer Elhad Naziri i s-a reziliat amiabil anagajamentul cu SC FC Petrolul, după ce se renunțase la el înaintea cantonamentului de la Maribor și fusese apoi adus urgent acolo să suplinească lipsa lui Alcenat, aflat la „Gold Cup” cu prima reprezntativă a statului Haiti! Acest transfer a fost cu mari semne de întrebare de la bun început, care au persistat după ce fundașul nu a fost aruncat în luptă decât 20 de minute pe finalul meciului din returul trecut cu Gloria Bistrița,  de pe arena Ilie Oană, la scorul de 4-0, și un minut, în prelungirile partidei de la Cluj, cu Universitatea, din prima etapă a ediției 2013-2014 a Ligii 1!

Altfel, acționarul unic și, totodată, peședintele Consiliului de Administrație al SC FC Petrolul, Daniel Capră, le-a transmis, pe siteul oficial al clubului, echipierilor care au fost vânduți în Rusia că ”nu putem decât să le mulţumim celor doi jucători, Gheorghe Grozav și Jeremy Bokila, ambii cu o contribuţie importantă la performanţele obţinute de echipa noastră în ultimul sezon, şi să le urăm mult succes în carieră. Sunt convins că atât Grozav, cât şi Bokila, vor confirma la Terek Groznâi şi vor face pasul mai departe către fotbalul mare. În acelaşi timp, sunt sigur că vom găsi soluţiile optime pentru a suplini ultimele plecări din lotul echipei noastre, iar Petrolul se va lupta şi în acest sezon pentru obiectivele stabilite”. Rămâne de văzut cine vor fi cei achiziționați pentru a-i substitui pe internaționalul român, neconvocat acum la prima reprezentativă, și pe fostul golgheter al formației găzarilor. Antrenorul principal al „lupilor” a precizat că îi așteaptă la reluarea pregătirilor pe nou-veniți. Cum a anunțat că le-a dat jucătorilor săi patru zile libere după returul cu Swansea City, ar trebui ca marți, 3 septembrie, aceștia să fie prezenți la Ploiești. Este posibil ca unul dintre ei să fie atacantul Marius Niculae, cel care nu s-a înțeles totuși pentru un contract cu oficialii de la Hapoel Be’er Sheba, din primul eșalon al Israelului.