Sorin Strătilă s-a transformat, de azi, din „drac” în „câine”

Redactia -

În urmă cu o oră şi jumătate, jucătorul de bandă dreaptă al Astrei, internaţionalul Sorin Strătilă (foto; www.sportlaminut.ro), s-a îndreptat spre Bucureşti, la solicitarea impresarului său, Victor Becali, cel care l-a chemat de urgenţă pentru a-şi pune semnătura pe un contract cu liderul campionatului Ligii I de fotbal, Dinamo. Despre iminenţa acestei achiziţii a clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare, www.gazetaph.ro a scris de curând, transferul părând însă, la un moment dat, condiţionat de eventuala ratare a cumpărării lui Alexandru Curtean, jucător cu un profil asemănător, de la divizionara secundă Politehnica Timişoara. Astăzi, 5 ianuarie 2012, conducătorii de la Dinamo s-au grăbit şi ei să anunţe două achiziţii, Curtean şi Strătilă, pentru a mai linişti spiritele printre suporterii „câinilor”, după ratarea celor ale lui Alexandru Chipciu şi, mai ales, Paul Pârvulescu, ajunşi la Steaua.

În exclusivitate pentru Radio GSP, noul „câine” care s-a transformat din „drac”, Sorin Strătilă, a declarat că, „ieri (n.r. – miercuri, 4 ianuarie 2012), am făcut contractul şi ne-am înţeles, iar acum (n.r. – joi seară) mă duc să semnez. Vă daţi seama că e un pas în faţă, la o echipă mare, unde îmi doream să ajung”. Strătilă i-a anunţat pe noii săi suporteri că „trebuie să-mi fac eu jocul, ci nu să-l fac uitat pe Torje. Sper să terminăm pe primul loc campionatul, iar după aceea să jucăm în grupele Ligii Campionilor”.

Actualul dinamovist este braşovean la origine, a fost la satelitul Stelei, însă antrenorul de atunci al formaţiei de seniori, Marius Lăcătuş, i-a sugerat patronului Gigi Becali să se dispenseze de el, apreciindu-l drept prea în vârstă pentru a mai „exploda”. Strătilă a ajuns astfel la Astra, grupare de la care a debutat, anul trecut, în echipa naţională de seniori a României, sub bagheta lui Victor Piţurcă. Jucătorul eera simpatizat foarte mult de către preşedintele de onoare al „alb-negrilor”, Emanoil Savin, primarul Buşteniului, cel care i-a şi făcut lobby pe lângă Ioan Niculae, cunoscându-l de pe vremea când Strătilă era la şcoala de fotbal Euro-Africa, din staţiune, aparţinându-i patronului Caraimanului, Petre Gavrilă. Se pregăteşte oare, acum, Seto Takayuki sa devină şi el „câine”?