Sorina Pintea şi Bogdan Toader, despre Spitalul Judeţean: „Nu mai merge şi aşa”

Daniel Dimache -

Sorina Pintea şi Bogdan Toader, despre Spitalul Judeţean: „Nu mai merge şi aşa”

Astăzi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea s-a aflat din nou la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, pentru o analiză împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Prahova şi cu medicii unităţii sanitare. O discuţie pe care atât ministrul a descris-o drept „deschisă”, „cu cărţile pe faţă”, „profesională”, „plăcută”, „constructivă”, „identificându-se anumite soluţii”, o discuţie care i-a făcut „mare plăcere” şi care va continua cu o altă ocazie. Au fost clarificate o serie de aspecte faţă de neregulile constatate la prima vizită, cea inopinată, legate mai multe de nerespectarea unor proceduri şi de lipsa curăţeniei, decât de calitatea actului medical. 

Preşedintele CJ Prahova, la rându-i a explicat că investiţiile importante care au loc la Spitalul Judeţean Ploieşti vor continua. 

Întreaga conducere a spitalului, managerul împreună cu cei trei directori, şi-a depus demisiile, urmând să fie validate conform procedurilor, urmând să se asigure totuşi un interimat. S-a precizat că niciun medic şef de secţie, până la urmă, nu va demisiona.

Toate măsurile care s-au discutat se vor aplica pe principiul menţionat atât de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, cât şi de preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, şi anume că „NU MAI MERGE AŞA”! 

Iată declaraţia preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, după desfăşurarea acţiunii:

<<Cred în potențialul uriaș al Spitalului Județean de Urgență Ploiești și voi continua să mă implic în îmbunătățirea calității serviciilor medicale pentru prahoveni!

Stilul de lucru „merge și așa”, acest „laissez-faire” cu care se confruntă societatea românească, nu este și nu va fi niciodată acceptat pe durata mandatului meu!

De aceea, schimbările necesare pentru rezolvarea problemelor vizează implementarea unui plan de măsuri pentru a corecta neconformitățile constatate de doamna ministru Sorina Pintea, de directori, de compartimentul de specialitate, dar, bineînţeles, şi de cele sesizate de cetăţeni, prin feedback-ul transmis. Deşi directorii unității medicale și-au dat demisia, sancţiunile trebuie să meargă înainte, iar alți opt angajați ai unității medicale vor intra în comisia de disciplină.

Mulțumesc doamnei ministru Sorina Pintea pentru faptul că a acceptat să facem echipă în scopul aprofundării feedback-ului primit de la cetățeni și pentru soluționarea problemelor sesizate. Cetățenii rămân adevăratul nostru sprijin, adevăratul nostru agent de verificare a situațiilor de zi cu zi. Prezența dumneaei, astăzi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în cadrul conferinţei de presă (şi nu numai) arată o deschidere faţă de personalul medical şi sper că medicii au înţeles aprecierea noastră faţă de munca lor, dar şi faptul că punem pe primul loc un standard ridicat în procesul de îngrijire pentru o bună organizare şi desfăşurare a actului medical.>>