Soția mea și cu mine nu mai avem ce să ne spunem! Cum putem schimba asta?

Vlad Preda -

Soția mea și cu mine nu mai avem ce să ne spunem! Cum putem schimba asta?

Sunt momente în care simți că relația ta nu mai este ca altădată, începe să se instaleze plictiseala, monotonia, nu mai există o bună comunicare. Ce poți face în această situație? Desigur poți schimba ceva, te poți strădui să menții relația, să îmbunătățești comunicarea între voi. Ce ar fi de făcut totuși în această situație? De regulă motivele care duc la o posibilă despărțire sunt: nepotrivirea intereselor, plictiseala, starea rea care apare atunci când copiii pleacă de acasă, nevoia de a face o schimbare de a simți mai multă libertate, incompatibilitatea în anumite lucruri, infidelitatea, schimbările de comportament sau de personalitate și altele.

Cel mai comun factor care duce la eșec în relație este plictiseala. Vestea bună este că plictiseala se poate înlătura destul de simplu, dacă investești puțin timp și efort. Nu este dificil să scapi de plictiseală, trebuie doar să te gândești la câteva modalități simple prin care să aduci un pic de bucurie în relație. În orice relație este necesar un pic de efort pentru a trezi interesul persoanei dragi, pentru a preveni monotonia. În relația de cuplu trebuie răbdare, grijă, atenție, dragoste, înțelegere iubitoare.

Dragostea este ceva complet diferit de a fi îndrăgostit. Acest lucru este deja spus de psihologi. Ei consideră că dragostea înflorește după o anumită perioadă de timp, de cunoaștere cu adevărat, de încercări fel de fel. Sunt multe cupluri în care dragostea apare după un timp mai îndelungat, când ei pot spune că iubesc cu adevărat. Iubirea nu trebuie confundată cu îndrăgosteala.

Deseori, cei doi implicați în cuplu ajung să se simtă obosiți, plictisiți, au senzația că ceva nu mai merge între ei. Cu trecerea timpului unele relații de dragoste se transformă în prietenii, sau din contră, unele prietenii devin raporturi amoroase. Un lucru spus de psihologi este acela că o relație evoluează în timp, iar atunci când se maturizează și este bazată pe dragoste, este indicat să se facă efort din partea ambilor parteneri pentru menținerea pasiunii și legăturii dintre ei intacte. Este recomandat puțină atenție din partea lor, să se gândească fiecare la ce ar putea face pentru a crea momente deosebite și mici surprize persoanei dragi.

Cea mai mare greșeală pe care o fac ambii parteneri în cuplu este de a deveni dependenți de rețelele de socializare, de Internet și telefoanele mobile. Navigarea ore în șir pe Internet este un obicei care poate duce la monotonie și plictiseală în cuplu. Problemele care s-au creat între ei nu se pot rezolva astfel. Amândoi trebuie să facă mici schimbări cât mai curând, cu cât amână mai mult discuțiile, cu atât lucrurile se complică, pentru că nimic nu se rezolvă așa din senin, nici mâine nici poimâine.

Primul lucru este comunicarea sinceră, să se discute deschis toate problemele care au apărut în relație. Desigur contează foarte mult încrederea, care ajută în orice relație. Preocuparea pentru partener și grija față de acesta contează. Sunt multe relații în care unul dintre cei doi se confruntă cu situații de criză și când celălalt trebuie să-i fie alături și să-i ofere sprijinul necesar, un pic de compasiune din partea lui este deosebit de necesară. Foarte multe lucruri mărunte pot arăta că îți pasă de persoana dragă. Acestea contează, pot alunga monotonia din relație. Este destul de simplu să faci astfel de gesturi, să faci ceva special, să spui un compliment din când în când, să cumperi un cadou interesant, să dai o mână de ajutor la nevoie sau să spui mai des cuvinte de mângâiere pentru cel care este lângă tine în relație.

Dacă vrei să faci o mică surpriză prin care să aduci zâmbetul pe chipul persoanei iubite poți găsi cadouri personalizate pe site-ul IdeaPlaza.ro care sunt foarte frumoase, au un design deosebit, sunt de o calitate deosebită. Poți alege dintr-o gamă largă de cadouri unice, personalizate, cadouri pentru femei și pentru bărbați, cadouri specifice de sărbători, tricouri personalizate cu imagini inedite, amuzante, căni imprimate cu fotografii, cadouri pentru casă, bucătărie, living, dormitor, grădină, etc.

Alte sfaturi pentru a-ți salva relația sunt: discută orice cu persoana iubită, încurajeaz-o atunci când se află în situații dificile, înțelege-i mai bine dorințele, încearcă să fii mai înțelegător și un ascultător activ mai bun față de ea.