Spargere ca-n filmele… de comedie. Prinşi când se chinuiau să fure un seif

Redactia -

Spargere ca-n filmele… de comedie. Prinşi când se chinuiau să fure un seif

Luni, 25 septembrie a.c., polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au prins în flagrant doi bărbați, în vârstă de 27, respectiv 57 de ani, imediat după ce au pătruns prin efracție în interiorul unei societăți comerciale din sectorul 4, de unde au încercat să sustragă un seif metalic.

La data menționată, în jurul orei 3.30, polițiști din cadrul Secției 15 împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale — Poliția Sectorului 4, au exploatat o informație provenită de la Poliția municipiului Oradea, conform căreia doi bărbați, cu preocupări de natură infracțională, pe linia furturilor din bancomate și seifuri, s-ar afla în Capitală.

Astfel, s-a procedat la supravegherea bănuiților, aceștia fiind prinși în flagrant, imediat după ce au pătruns în mod ilegal într-o societate comercială și au dislocat seiful metalic ce conținea o sumă de bani, fixat într-un birou, dar în urma declanșării sistemului de alarmă au părăsit în fugă locația.

Cei în cauză au fost imobilizați și conduși la sediul Secției 15 Poliție, pentru audieri iar la fața locului au fost identificate o geantă și mai multe scule folosite la comiterea faptei, precum și un autoturism cu care aceștia s-au deplasat, informează Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cu cei doi în stare de reținere urmând a fi prezentați magistraților, fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuiților.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.