Pe 12 mai, spectacol aerian de excepţie la Strejnic

Redactia -

Pe 12 mai, spectacol aerian de excepţie la Strejnic

Aerobaza Gheorghe Bănciulescu din Strejnic oferă pasionaţilor de acrobaţii aeriene un spectacol vizual de excepţie. Dacă celebri Hawks of Romania promiseseră, la mitingul din 28 mai 2011, să se reîntoarcă în acest an cu un show aviatic complet, pe data de 12 mai, această promisiune va fi dusă la îndeplinire. Cele 4 avioane „şoim” nu vor fi însă singurul punct de atracţie din cadrul evenimentului, lotul naţional de planorism şi paraşutism fiind ca întotdeauna prezent să îşi aducă contribuţia cu reprezentaţii de curaj şi precizie.

Invitatul special al evenimentului va fi campionul mondial de aviaţie Jurgis Kayris, recunoscut de asemenea ca un pasionat inventator şi inginer aeronautic. Kayris este autorul mai multor manevre originale de pilotaj, precum „Roata Kayris”, continuând să încânte publicul din întreaga lume prin caracterul inedit al spectacolelor aeriene chiar şi la înaintata vârstă de 60 ani.

Organizatorii vor oferi curioşilor şi o expoziţie de modele aeriene, avioane ultrauşoare şi baloane cu aer cald, putând fi admirate în mod liber de fiecare.

Pe durata evenimentului, paza va fi asigurată de Gruparea de Jandarmi „Matei Basarab” din Ploieşti, care va desfăşura şi activităţi educative în cadrul campaniei „Jandarmeria aproape de cetăţeni”. Cei 18 reprezentanţi ai forţelor de ordine vor distribui pliante informative, urmărind o intensificare a raportului cu cetăţenii în vederea prevenirii infracţionalităţii publice la evenimentele de profil.