„Spiritul stelist mizilean” – pulverizat de Petrolul ’52: scor de… polo în dauna Rapidului!

Dragos Trestioreanu -

„Spiritul stelist mizilean” – pulverizat de Petrolul ’52: scor de… polo în dauna Rapidului!

Cu 200 de fani super înfocați în spate, fotbaliștii liderului turului Ligii A Prahova, ACS Petrolul ’52 Ploiești, au făcut legea pe terenul mustind de apă și cu porțiuni întinse de clisă, de la Mizil, primii dominând – ca de obicei – fundalul sonor, iar ceilalți marcând cât pentru o partidă de… polo: 9 goluri, fără să primească vreunul de la Rapidul local!!!

5 bÎnsă, meciul programat în cadrul optimilor fazei județene a ediției 2017-2018 din Cupa României-Timișoreana părea să pornească, totuși, cum nu se poate mai prost pentru fotbaliștii echipați în galben și albastru. În minutul 16, căpitanul formației de eșalon inferior, Gabriel Lambă, s-a aflat în fața punctului cu var, după ce arbitrul Mihai Amorăriței dictase corect o lovitură de la „11 metri”, în urma faultului din suprafața de pedeapsă a lui Jean Prunescu asupra lui Gheorghe Smedoiu. Veteranul Lambă a șutat spre colțul din dreapta al porții adverse, dar goal-keeper-ul Petrolului, Ionuț Marinică, l-a ghicit și a respins balonul, printr-un plonjon spectaculos, evitând astfel deschiderea scorului! Același Marinică a mai avut o intervenție de senzație și în partea a doua a jocului, în urma unei robinsonade de efect deturnând un șut parcă mult mai periculos al unuia dintre echipierii Rapidului.

1 bÎn rest, partida a fost la discreția găzarilor, cei care, e drept, au marcat destul de târziu, și tot după un penalti, la fel de corect acordat. Era minutul 40, atunci când Georgian Păun a luat o acțiune pe cont propriu, glezna fină „plutind” deasupra apei și a noroiului, iar după ce a înșirat mai mulți adversari, a sfârșit prin a fi trântit în careul mare. Sarcina transformării și-a asumat-o specialistul fazelor fixe, căpitanul Cluadiu Tudor, care l-a executat, cu fentă, pe apărătorul buturilor mizilenilor, Cornel Ene. A fost începutul… sfârșitului pentru localnici, care au luat gol după gol, apoi, două înainte de pauză, iar șase – până la final! Într-un interval de doar 60 de secunde (43-44), Petrolul a dus scorul la unul de forfait, mai întâi punctând Adrian Vintilă, care a împins în plasă, din apropiere, mingea respinsă de către Ene, la șutul lui Dragoș Gheorghe, iar imediat, nou-venitul Roberto Alecsandru, cu un „cap” cu boltă, în urma centrării de pe stânga a lui Claudiu Tudor, din lovitură liberă, a stabilit scorul celui dintâi mitan.

1Deși terenul s-a aplecat cu totul, la reluare, spre poarta Rapidului din Mizil, Lambă și coechipierii lui – printre care și Daniel Suditu, unul dintre fotbaliștii cunoscuți de altădată – au mai rezistat un sfert de oră. Mai exact, până ce Vintilă a fost din nou omul potrivit la locul potrivit, speculând respingerea în față a portarului advers, surprins de un șut al lui Ilie Dumitrescu. Vârful împins al ploieștenilor a marcat, în minutul 71, al treilea gol al său, de data aceasta în urma unui șut de la marginea interioară a careului mare. A venit, apoi, rândul lui Dragoș Gheorghe, un mijlocaș de bandă în mare progres, să înscrie 240 de secunde mai târziu, șutul său de la semidistanță lăsându-l fără o replică fericită pe Cornel Ene.

3„Invidios” pe mai tânărul său coleg de echipă, căpitanul Claudiu Tudor (78) și-a încercat și el norocul printr-un șut din afara suparefeței de pedeapsă, semnând atunci „dubla”. Și Jean Prunescu (80) s-a „înscris la cuvânt”, dar nu cu o lovitură de cap, așa cum obișnuise în campionat, ci cu plasarea balonului, cu piciorul, pe lângă Ene, după ce ajunsese față în față cu acesta din urmă. Scorul final, 9-0, a fost stabilit de Dragoș Gheorghe (88), care a ținut cont de exemplul căpitanului său, bifând și el o „dublă”. El a fructificat, cu capul, din careul mic, o centrare de manual a junelui Tiberiu Nițescu. Ce s-ar mai putea comenta? Poate doar că, la Mizil, a trecut Rapidul numit… Petrolul! Echipă care a pulverizat „spiritul stelist mizilean”, așa cum edilul-șef local îi îmbiase înainte de meci, pe o rețea de socializare, să dovedească pe suporterii locali!!!

4Cert este că, după un așa succes, petroliștii merită un stadion mult mai plin, sâmbătă, 4 martie, de la ora 15.00, în prima etapă a returului, la meciul cu echipa campioană en-titre a Ligii A, CS Păulești. Mai multe mii de fani decât în partea a doua a turului ar conduce la organizarea următorului meci, contra trupei de la CS Blejoi, în nocturnă. Iar nocturna, o știe toată lumea, are un farmec aparte!

RAPID MIZIL: C. Ene – Al. Lazăr, Cr. Iacob (81 – A. Ghidia), Lambă (cpt), M. Ene – Andrei, Al. Stoica (46 – C. Barbu) – C. Tănase (46 – Brotac), Suditu, Smedoiu – Al. Vasile (46 – D. Costache). Antrenor: Gabriel Cozma.

PETROLUL ’52: I. Marinică – Olaru (46 – R. Catană), Alecsandru, Prunescu, Velisar (72 – Niţescu) – D. Chiriţă (60 – Vl. Butufei) – N. Popescu, Cl. Tudor (cpt), G. Păun (56 – I. Dumitrescu), Dr. Gheorghe – Vintilă. Antrenori: Octavian Grigore (principal), Gheorghe Liliac (secund).

Au arbitrat: Mihai Amorăriţei (Câmpina) – Valentin Dumitru (Gherghița) şi Ştefan Călăraşu (Câmpina).

Observator AJF: Cătălin Eugen Popescu (Ploiești).

Cartonaşe galbene: Al. Vasile (38), Al. Lazăr (40), Prunescu (55).

Foto: www.sportonlineph.ro