Spitalul Vălenii de Munte, noi investiţii în Serviciul de Ambulanţă şi Secţia de Pediatrie

Daniel Dimache -

Spitalul Vălenii de Munte, noi investiţii în Serviciul de Ambulanţă şi Secţia de Pediatrie

În cadrul proiectelor de modenrizare a Spitalului Orăşenesc Vălenii de Munte a fost finalizată investiţia de consolidare şi amenajare a Garajului Ambulanţei. Extrem de importantă investiţie, de natură să asigure fluidizarea intervenţiilor la cazurile de urgenţă, unde adesea minutele câştigate înseamnă salvarea unei vieţi. De acum, ambulanţa poate interveni în oraşul Vălenii de Munte şi în zona adiacentă, mai prompt, iar personalul care deserveşte această activitate are toate condiţiile şi se poate concentra mai bine pe salvarea de vieţi. Spitalul Vălenii de Munte a fost dotat şi cu ambulanţe performante. Ambulanța din imagine face parte din lotul nou de 122 de ambulanțe, destinate ISU.

Investiţiile principale de la Spitalul Orăşenesc Vălenii de Munte, în ultimii ani:

2014: a fost dată în folosință aripă nouă, modernizată la standarde europene
2017: s-a deschis Secția de Fizioterapie a spitalului din Vălenii de Munte
2019: modernizare clădire Ambulanţă
2014-2019: dotare continuă cu echipamente şi aparatură medicală modernă

Alături de administraţia publică locală, în investiţiile de la Spitalul Orăşenesc Vălenii de Munte s-a implicat Consiliul Judeţean Prahova, dar şi Guvernul României, în special prin Ministerul Sănătăţii.

Bogdan Toader, preşedinte CJ Prahova:

„Investițiile în #sănătate sunt și vor rămâne pe primul plan în administrația județului Prahova.

Un exemplu de bună practică în acest sens este chiar implicarea primarului orașului Vălenii de Munte, Florin Constantin, care alocă în permanență fonduri în scopul modernizării infrastructurii Spitalului Orășenesc. Concret, primarul Florin Constantin tocmai ce a finalizat modernizarea garajului nou pentru ambulanțele care deservesc Valea Teleajenului, și a demarat extinderea secției de pediatrie a spitalului cu un nou corp.

Cu toții trebuie să avem în vedere faptul că orice investiție în domeniul sănătății, pe plan local, utilizată corect, degrevează activitatea Spitalului Județean de Urgență Ploiești și ajută la creșterea eficienței în procesul de îngrijire medicală.

Acesta este unul dintre motivele pentru care și eu, în calitate de Președinte al Consiliului Județean Prahova, aleg să direcționez fonduri, nu numai către Spitalul Județean de Urgență Ploiești, ci și către spitalele orășenești.

Sper ca încrederea cetățenilor în spitalele locale să crească și am să mă asigur că investițiile în sănătate vor continua în județul nostru!”

Au început lucrările la extinderea Secţiei Pediatrie a Spitalului

Au încep lucrările la extinderea Secţiei de Pediatrie a Spitalului orăşenesc. Extinderea este de fapt un nou pavilion, realizat separat de cele două existente, dar care va funcţiona integrat cu acestea în cadrul Secţiei de Pediatrie. Investiţia este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2017- 2020, la care oraşul Vălenii de Munte are o cofinanţare pentru cheltuieli neeligibile prin PNDL. Estimarea iniţială a costurilor se cifrează la circa 1,27 milioane lei. Proiectul este unul de anvergură şi continuă investiţiile majore realizate în Spitalul Orăşenesc Vălenii de Munte, modernizarea acestui obiectiv fiind una dintre priorităţile declarate ale primarului Florin Constantin.


Indicatorii tehnici aprobaţi de CL Vălenii de Munte pentru acest obiectiv:

– suprafaţa construită extindere = 120,96 m.p.;
– suprafaţa desfăşurată extindere = 322,00 m.p.;
– regim de înălţime : P+1
Parter : sală de aşteptare, 2 cabinete consultaţii, 1 cabinet explorări medicale şi
tratamente, scară de acces la etaj şi depozit de rufe murdare, grupuri sanitare separate pe sexe, cameră centrală termică.
Etaj : 4 saloane a 3 paturi, fiecare cu grup sanitar, loc de joacă pentru pacienţi (copii),
vestiar, depozit rufe curate.