Sportul Studenţesc – Petrolul Ploieşti, scor 1-1

Redactia -

Sportul Studenţesc – Petrolul Ploieşti, scor 1-1

Formaţia Sportul Studenţesc a încheiat la egalitate, în faţa a 500 de spectatori, dintre care 200 de ploieşteni grupaţi într-o galerie activă, scor 1-1 (0-0), meciul susţinut, duminică, pe teren propriu, în compania echipei SC FC Petrolul Ploieşti, în etapa a XVII-a a Ligii I. Pentru Sportul a marcat L. Dobre  (54), iar pentru Petrolul a deschis scorul Komazec (foto; minutul 48). Florentin Dumitru a executat un corner de pe stânga, iar Komazec a reluat, cu capul, din interiorul careului mic, la colţul scurt. Sportul a egalat în minutul 54, când V. Lazăr a şutat în tranversală, balonul a ajuns la trei metri de poartă, de unde L. Dobre a reluat cu capul. La golul egalizator, Valeriu Răchită i-a reproşat asistentului Nagy Miklos că a fost ofsaid la Valentin Lazăr: „A fost ofsaid, dar lasă, nu-i nicio problemă!”, i-a spus Răchită lui Nagy, totul petrecându-se după ce antrenorul ploieştenilor a primit un sms. De fapt, fusese doar fault în atac al lui L. Dobre asupra lui Buleică, înainte ca bucureşteanul să trimită mingea în plasă. La final, potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, managerul general al SC FC Petrolul a fost înjurat de un grup de fani, dar a spus că „este vorba despre un fost angajat al clubului, pe care l-am dat afară pentru fapte penale, iar acum s-a erijat în lider de galerie. E un grup de douăzeci de suporteri care nu reprezintă Petrolul. Suporteri sunt cei care vin în număr 15.000, la fiecare meci, însă aceştia cer maşini pentru deplasări şi să-i lăsăm cu torţe pe stadion”. Apoi, la www.gsp.ro, Răchită a mai declarat: „M-au sunat oamenii din Ploieşti şi m-au anunţat că a fost ofsaid. Ce să mai spun? Şi în meciul din Cupa României am primit un gol neregulamentar. Aşa şi aici, cu Sportul. Am avut două ocazii singur cu portarul, iar un atacant trebuie să marcheze din jumătate de ocazie. Nu a fost presat de nimeni. Sportul este o echipă bună, iar după ce a câştigat cu Vasluiul ar trebui să fim mulţumiţi pentru că nu am pierdut. Anul acesta trebuie să ne salvăm de la retrogradare. Totuşi, am avut meciul în mână şi trebuia să cîştigăm”. Cine l-a sunat pe Răchită ori nu a văzut bine faza golului egalării, ori nu se pricepe la fotbal. Nu a fost deloc ofsaid, ci doar fault în atac. Oricum, reuşită neregulamentară.

Sportul Studenţesc: A. Popescu – Farmache, Raţiu, D. Lung, Fl. Maxim (64 Cheţan) –  A. Lungu – V. Lazăr, Ghinga (80 V. Nicola), Ferfelea – L. Dobre, Curelea (85 Nistor). Antrenor: Daniel Isăilă.

SC FC Petrolul: Bornescu – Melinte (60 B. Străuţ), Petrovic, Sipovici, P. Stoica – Enescu (24 Komazec), Bărbulescu – Buleică, Fl. Dumitru, Stojimirovici (80 M. Roman  II) – Opriţa. Antrenor: Valeriu Răchită.

Cartonaşe galbene: Lazăr (67), L. Dobre (89) / Bărbulescu (24), Opriţa (65), P. Stoica (76), Petrovic (90+3).

Arbitri: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea) – Nagy Miklos şi Szabo Gero (ambii din Cluj).

Observatori: Marian Dorobanţu (Buzău), pentru arbitraj, şi Aurică Beldeanu (Craiova), pentru joc.