Spre a noua victorie consecutivă? Petrolul ’52 va combate pe terenul echipei de la mijlocul ierarhiei

Dragos Trestioreanu -

Spre a noua victorie consecutivă? Petrolul ’52 va combate pe terenul echipei de la mijlocul ierarhiei

Sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 15.00, liderul campionatului Ligii A Prahova, CS Petrolul ’52 Ploiești, va lupta, pe arena de fotbal din Breaza, pentru a obține al nouălea succes la rând, adversară urmând a-i fi echipa locală, Tricolorul. După ce s-a intrat în a doua jumătate a turului ediției 2016-2017, ploieștenii se pot lăuda că, ulterior remizei de la debut, scor: 1-1, bifată la CS Păulești, au câștigat în serie, ajungând la opt victorii consecutive, 25 de puncte, un golaveraj excelent, 35-5, având astfel prima defensivă din acest eșalon și al doilea atac, cu 2 goluri mai puțin înscrise decât secondanta din ierarhie, CS Blejoi, care are 37. Gazdele de sâmbătă ale ploieștenilor au avut și ele un parcurs destul de bun, până în prezent, sub bagheta experimentatului antrenor Florin Stăncioiu, cel care are grupări pregătite, în cariera lui, și la al doilea nivel fotbalistic național. Tricolorul nu a primit gol pe propriul teren în trei dintre ultimele patru meciuri și se clasează exact la mijlocul clasamentului, pe poziția a VIII-a, cu 14 puncte și +2 în ierarhia adevărului, având jumătate din numărul de succese al Petrolului. Drept urmare, băieții lui Octavian Grigore și Gheorghe Liliac vor avea de înfruntat un adversar tenace, care își vinde scump pielea, unul demn de a fi luat în seamă.

ionut-neagu-sport-news-ro-maritaDupă ce l-a recuperat în etapă trecută, pentru derbiul cu Petrolul, de la Băicoi, pe juniorul Tiberiu Nițescu, oaspeții de mâine ai stațiunii Breaza îl vor avea în lot și pe un alt mijlocaș ofensiv, absent de pe teren în runda de marți, cea decalată, Adrian Vintilă (al doilea de la dreapta, în echipament bleu-bleumarin; Foto: Cristi STAVRI), achiziționat de la… Tricolorul Breaza. În schimb, după ce a trebuit să declare forfait la încălzirea dinaintea startului întâlnirii cu sinonima din Băicoi, din cauza unor dureri la mușchii inghinali, Răzvan Catană nu este încă sigur că va putea reveni în disputa de la sâmbătă, el fiind trecut ca incert în „buletinul medical”. Însă, în cazul internaționalului amator, există un înlocuitor bun – fundașul stânga junior Mihai Velisar, care l-a și substituit cu brio pe Catană la ultimul joc. Îmbucurător pentru Tavi Grigore este că, odată cu etapa a X-a, Georgian Păun îți va ispăși ultima etapă de suspendare și va deveni astfel apt de joc sâmbătă viitoare, la partida de acasă cu AFC Bănești Urleta. Este posibil ca antrenorul principal al oaspeților să opteze din minutul 1 al meciului cu Tricolorul pe următoarea formulă: Chiș – Olaru, Prunescu, Chiriță, Velisar – Butufei – Dumitrescu, Nițescu, Tudor, Gheorghe – Nae. Asta dacă nu cumva, ținând cont că, în decurs de doar o săptămână, jucătorii săi bifează nu mai puțin de trei partide, tehnicianul Petrolului ’52 nu va căuta să-și menjaeze unii titulari de drept, mai ales că are în lot rezerve pe măsură.

Interesant este că jumătate dintre cele 12 goluri marcate până acum de către viitoarea gazdă a Petrolului au fost reușite de doi echipieri ai acesteia, Petrică Toader (4) și Ionuț Vivian Oprea (2), restul purtând semnătura lui Ștefan Alexandru Neagu, George Vivian Oprea, Silviu Vasile Plumb, Gabriel Alexandru Năftănăilă, Ștefăniță Vancea și Robert Andrei Vlaicu, cel din urmă fiind anunțat ca indisponibil pentru meciul contra Petrolului ’52.

Meciul de la Breaza a fost încredințat unei brigăzi avându-l la centru pe arbitrul Ionuț Neagu (foto în text, cel din mijloc; www.sportcampina.ro), din Poienarii Apostoli, cel care va fi asistat de Doru Petre (Bucov) și Gabriel Răduță (Ploiești), ca observator al acestora, dar și al organizatorilor partidei, fiind delegat un alt ploieștean, ex-cavalerul fluierului Mihail Ionescu, zis Meserie. Ca de fiecare dată la un meci din deplasare al Petrolului, și la Breaza se anunță prezența a numeroși fani ai acestei echipe, cu siguranță mai mulți decât la Băicoi, fiind vorba, acum, despre o zi de week-end.