Spre Târgu Jiu, via Crângu lui Bot, Buftea şi Mogoşoaia

Redactia -

Joi, 4 aprilie 2013, între un antrenament la Buftea şi altul la Mogoşoaia, antrenorul Petrolului, Cosmin Contra (foto: www.ligaluiadita.ro), a fost protagonistul unei conferinţe de presă, în care a vorbit, preponderent, despre meciul care urmează, cel cu Pandurii, de la Târgu Jiu. După ce s-au pregătit pe arena Ilie Oană, la cantonamentul de la Crângu lui Bot, la Buftea şi la Centrul Naţional de Fotbal al FRF, de la Mogoşoaia, „lupii” vor pleca vineri spre locul disputei din etapa a XXV-a, urmând să facă şi la faţa locului un antrenament. Tehnicianul a declarat că, întrucât toţii jucătorii au demonstrat o formă deosebită în această săptămână, îi va fi din nou foarte greu să-i aleagă pe cei 18 care vor fi înscrişi în raportul jocului din Gorj. Întâlnirea va debuta la ora 19.30 şi va avea loc sâmbătă, 6 aprilie (în direct la „DigiSport1”). Cu siguranţă nu va fi folosit fundaşul dreapta Sebastian Achim, fiind posibil ca abia la partida din runda viitoare, cu Gloria Bistriţa, de pe „Ilie Oană”, să se poată conta sigur şi pe serviciile sale. În rest, rezerva de portar va fi Vasili Hamutovski, cel care a luat loc pe bancă la meciurile din mini-retur, Valincius Povilas, având unele probleme de ordin medical. Cosmin Contra s-a decis asupra efectivului pe care îl va deplasa la Târgu Jiu abia după antrenamentul de la Mogoşoaia, de joi seara, afirmând că va alege în funcţie de caracteristicile specifice ale viitorilor adversari: “Sunt câteva dileme, iar pentru ceea ce s-a întâmplat în jocul trecut, contra CFR-ului, dar şi pentru că băieţii se antrenează la un nivel foarte ridicat, îmi este greu să fac lista de 18 jucători, ca să nu mai vorbesc de formula de start. Dar trebuie să ţinem cont şi de calităţile fotbalistice ale celor de la Pandurii, de modul în care joacă ei, şi, normal, vor fi două-trei modificări în prima echipă”. Potrivit antrenorului „galben-albaştrilor”, meciul cu trupa lui Cristian Pustai este un fel de derbi pentru locul 3, din ierarhia finală şi – chiar dacă se va merge la victorie – şi un rezultat de egalitate l-ar mulţumi până la urmă.

În privinţa lui Gheorghe Grozav, internaţionalul de seniori al Petrolului, care nu da încă semne de revenire, acelaşi Contra a cerut din nou înţelegere din partea suporterilor: „Dacă-i dăm în cap acum, îl vom pierde definitiv pe Grozav. Înţeleg până la un punct criticile, dar nu mai ţinem cont de calităţile lui, de nimic! Hai să-l băgăm într-o groapă, ca nu mai iasă de acolo! Eu nu vreau aşa ceva, deşi acesta este mesajul pe care îl primesc. El este un jucător tânăr, având numai 22 de ani. Am discutat cu Gicu şi i-am spus că trebuie să treacă peste această pasă proastă. Voi ajuta orice jucător care se află în aceeaşi postură, îl voi sprijini să treacă peste probleme. Până la urmă, eu iau deciziile şi tot eu răspund de ele. Din punct de vedere al calităţilor pe care le are Grozav, el este un jucător care ne poate ajuta foarte mult”. Apoi, a declarat că fotbalistul are o clauză de cumpărare în valoare de 3 milioane de euro, care – dacă va fi achitată la vară – atunci poate pleca, dând exemplul lui Javi Martinez, pe care Bayern Munchen l-a achiziţionat de la Athletic Bilbao.

Antrenorul Petrolului a sugerat, printre altele, ca Jean Sony Alcenat să fie naturalizat, rezolvându- se astfel problema fundaşului dreapta de la echipa naţională a României! Mai degrabă, a fost o glumă, fiindcă Alcenat a bifat deja câteva meciuri la prima reprezentativă a ţării sale, cea a statului Haiti, iar regulamentul FIFA nu îi mai permite să joace pentru o altă echipă naţională.