Sprijin pentru familiile ale căror case au fost distruse de alunecările de teren

Redactia -

Sprijin pentru familiile ale căror case au fost distruse de alunecările de teren

Ca urmare a hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova din data de 31 martie a.c. și a aprobării de către Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în județul Prahova au fost repartizate 9 containere modulare pentru locuințe provizorii pentru familiile ale căror case au fost afectate de alunecările de teren generate de fenomenele meteorologice din luna martie.

Astăzi, aceste module au fost distribuite beneficiarilor, transportul containerelor fiind însoțit de către secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, domnul comisar șef de poliție Mihai-Dan Chirică și de către domnul colonel Dorin Sandu Voicu, președintele Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în prezența prefectului județului Prahova, doamna Mădălina Lupea și a președintelui Consiliului Județean Prahova, domnul Bogdan Toader, dar și a autorităților locale.

Aceste containere au fost împărțite în funcție de necesitate, 4 ajungând la Scorțeni, 3 la Boldești Scăeni, 1 la Gornet și 1 la Predeal Sărari. Ele vor fi lăsate în administrarea primăriilor atât cât este nevoie, până când beneficiarii vor găsi o soluție permanentă de locuit. Containerele modulare pentru locuințe provizorii au 2,5/ 6 metri, sunt termoizolate, racordate la curent electric, fiind dotate cu mobilier, dar și cu aragaz cu butelie și mijloace de încălzire.

Familiile în nevoie se vor putea muta chiar de astăzi. Toate aceste familii vor primi și ajutoare de urgență de la bugetul de stat. Autoritățile din Scorțeni au identificat deja loturi de teren pentru ca familiile acestea să-și construiască alte locuințe.

Înalții oficiali au mers atât la Scorțeni, cât și la Boldești Scăeni, unde au discutat atât cu autoritățile locale, cât și cu proprietarii caselor avariate în urma alunecărilor de teren.