Spring Cup – turneu de gimnastică ritmică la Ploieşti

Redactia -

Spring Cup – turneu de gimnastică ritmică la Ploieşti

În perioada 9 – 11 mai 2014, secţia de Gimnastică Ritmică a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti organizează, la Sala Olimpia, Turneul International de Gimnastica Ritmica „Spring Cup”, eveniment înscris în Calendarul Federatiei Internationale de Gimnastica pe anul 2014.

Clubul Sportiv Municipal este primul si singurul club din România care a acreditat la Forul international de specialitate turneul de gimnastică ritmică pe care îl organizează.

Licenţa obţinută de CSM Ploieşti pentru “Spring Cup” reprezintă pentru participanţi o garanţie a organizării şi derulării competiţiei în conformitate cu regulamentul tehnic internaţional în domeniu, unanim acceptat de Federaţiile Internaţionale afiliate la FIG.

Ajunsă în acest an la a sasea ediţie, organizatorii acestui eveniment asteapta participarea a 20 de delegatii: 9 din Brazilia, Ecuador, Italia, Moldova, Slovacia si Ucraina, si 11 delegatii din Romania: Arad, Baia-Mare, Bistrita, Brasov, Bucuresti, Constanta, Iasi, Resita, Targu-Mures si Ploiesti. Gimnastele vor concura in cadrul a cinci categorii, pe echipe sau individual, dar si in spectaculoase finale pe obiecte.

Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a înscris în concurs 10 gimnaste la categoriile Minnies (6-8 ani) – Sabina Enache, Erika Mãcinic si Anisia Dragan; Children (9-10 ani) – Miruna Ciocîrlan si Daria Motângã; Prejuniors (11-12 ani) – Denisa Stoian, Ana Toma si Delia Gheorghe si Juniors (13-15 ani), Cesima Nechifor şi Adriana Cretu. Doua din gimnastele legitimate la clubul ploiestean sunt componente ale Lotului National de Gimnastica Ritmica al Romaniei, este vorba de Cesima Nechifor (13 ani) si Denisa Stoian (11 ani).

Romania va fi reprezentata de Alexandra Piscupescu in concursul senioarelor, la primul ei concurs international de anul acesta. Maestrã desavarsita in manuirea obiectelor, Alexandra va avea concurente puternice, printre care bulgaroaicele Katrin Taseva si Radina Filipova, reprezentanta Italiei, Carmen Crescenzi sau Melissa Perez din Ecuador (antrenata de Adriana Stoenescu, fosta performera a Romaniei, clasata in concursul individual pe locul 11 la Campionatul Mondial din 1987, Varna, Bulgaria, locul 6 cu echipa la Sarajevo, in 1989, locul 8 individual la Europenele de la Atena din 1987 si locul 6 la coarda la Helsinki in 1988).

Avand in vedere faptul ca peste o luna, la Baku, in Azerbaidjan se vor desfasura Campionatele Europene de Gimnastica Ritmica, participarea junioarelor si senioarelor la Spring Cup este privita ca o importanta verificare a gimnastelor din loturile nationale ale tarilor inscrise anul acesta.

Alegerea a trei arbitre neutre, doua din Ungaria si una din Turcia – care va fi si expertul desemnat de Federatia Internationala de Gimnastica pentru a superviza competitia – aduce credibilitate totala concursului organizat la Ploiesti.

Parteneri în organizarea acestui eveniment: Primăria Municipiului Ploieşti şi Federaţia Română de Gimnastică Ritmică. Primaria Municipiului Ploiesti a alocat acestui turneu international un important fond de premiere in valoare de 10.800 lei. Irina Deleanu, presedinta Federatiei de specialitate va fi prezenta la Ploiesti pe toata perioada competitiei asigurand, din punct de vedere tehnic, alaturi de arbitrul FIG Marinela Jipa, directoratul competitiei.

Sponsorii Deuteria Cosmetics si Cosmetic Plant Romania ofera tuturor participantilor produse cosmetice, Timbark Romania asigura bauturile racoritoare pe toata perioada competitiei, iar Birotech sprijina evenimentul, pentru al patrulea an consecutiv, cu 1000 lei.

Invitam ploiestenii iubitori de sport si arta sa vina la Sala Olimpia sa incuraje frumoasele practicante ale acestui sport olimpic!