Săptămână cu victorii a Asesoftului, jucării pentru copii şi reprezentaţie la coş a unei foste vedete de televiziune

Redactia -

Marţi, 11 decembrie 2012, CSU Asesoft Ploieşti reuşise, în sala de sport de la Brazi, să câştige, în sfârşitm, un meci în grupa B din EuroChallenge Cup. Iar asta chiar în ultima etapă, în dauna echipei cipriote Keravnos Strovolou Nicosia, scor: 90-87. „Alb-albaştrii” au recidivat în week-end, în acelaşi loc, adjudecându-şi derbiul rundei a XIII-a a campionatului Ligii Naţionale masculine, în faţa singurei formaţii autohtone care a reuşit să se califice din grupele EuroChallenge Cup, CS Gaz Metan Mediaş.

Cu un efectiv cam serios zdruncinat după efortul din competiţia europeană, ardelenii s-au prezentat la Brazi fără titularii americani Deven Mitchell şi Michael Richard StJohn III, internaţionalul român Tudor Dumitrescu rămânând înteg jocul pe bancă – toţi trei fiind accidentaţi. Deşi, şi gazdelor le-a lipsit yankeul Darius Hargrove, care a părăsit clubul înaintea deplasării la Samara, pentru partida cu Krasnye Krylia, rezervele mai bune ale ploieştenilor au adus un plus pe parchet, chiar în condiţiile în care Vukaşin Mandic nu a fost folosit deloc, din nou. Primul sfert a fost echilibrat, cu un debut mai bun al oaspeţilor, care au dominat panourile, prin înaţii Aleksandar Mladenovic şi Ivan Ivanovic, bine angajaţi de către fundaşul Slobodan Dundjerski. Colac peste pupăză, în nici trei minute, vedeta echipei CSU Asesoft, Vladimir Tica, a acumulat două greşeli personale, fiind trecut urgent pe bancă şi înlocuit de către Virgil Stănescu  (în echipament alb, luptându-se cu Mladenovic, priviţi de Dundjerski; Foto: Miela Oprea). După primele 10 minute de joc, tabela a arătat 18-18. În schimb, în actul secund, după ce medieşenii păreau a deţine controlul, a urmat o replică foarte bună a adversarilor, care a condus, pe fondul unei defensive aproape fără fisură, la un parţial de 17-13 şi, implicit, la un scor, la pauza mare, de 35-31, aproape ca la un meci de baschet feminin!

Jucarii_altaSfertul de imediat de după reluare a fost apanajul Asesoftului, pivoţii Stănescu şi Cătălin Burlacu, primii doi marcatori ai „alb/albaştrilor”, conlucrând perfect sub panoul advers şi bifând puncte importante, în condiţiile în care raportul recuperărilor a fost zdrobitor în favoarea trupei de la Gaz Metan: 44-24 (16-5 la cele ofensive)! Mai precişi în fructificareea oportunităţilor de a arunca la coş, băieţii lui Dado Arnautovic au câştigat acest act la cinci puncte: 20-15. Chiar dacă ultimul sfert le-a revenit băieţilor lui Marcel Ţenter, cele doar două lungimi, 20-22, nu au putut ameninţa cu nimic succesul meritat al gazdelor: 75-68 (18-18; 17-13; 20-15; 20-22). Dacă va câştiga şi restanţa de la Timişoara, cu Baschet Club, atunci CSU Asesoft va urca pe locul al II-lea al ierarhiei. Cum şi următoarele partide – tot din urbea de pe Bega, cu Timba, de marţi, 18 decembrie, ora 20.00 (în direct pe „DigiSport3), respectiv de la Giurgiu, cu gruparea locală CSŞ – sunt considerate, aprioric, ca fiind mai uşor abordabile, şansele de a ierna în coasta liderului sunt considerabile. Până la finalul anului, Burlacu şi coechipierii lui vor mai combate încă o dată cu giurgiuvenii, dar în Cupa României.

CSU ASESOFT: Aleksandar Vlahovic (12 puncte; 1×3), Szijarto (7; 1×3), Ivars Timermanis (6; 2×3), Cătălin Burlacu (15; 1×3), Vladimir Tica (9)/Virgil Stănescu (16), RobertBianca_arunca_la_cos Nyakundi (9; 1×3), Tudor (1). Antrenor: Vladimir Arnautovic.

CS GAZ METAN MEDIAŞ: Slobodan Dundjerski (11), Andrei Mandache (10; 2×3), Adrian Guțoaia, Ivan Ivanovic (10), Aleksandar Mladenovic (14)/Paul Graham III (12; 1×3), Titus Nicoară (11). Antrenor: Marcel Ţenter.

Au arbitrat: Marius Ciulin (Constanţa), Alexandru Olaru (Bucureşti) şi Sorin Drugău (Braşov).

Comisar FIBA: Romi Stănciulescu (Târgovişte).

Eliminări pentru 5 greşeli personale: Szijarto Levente, Andrei Mandache.

Înaintea primului angajament, aproape toţi cei 600 de iubitori ai baschetului prezenţi în tribunele sălii de sport de la Brazi – răspunzând solicitării galeriei Blue Generation, a Asesoftului – au aruncat pe parchet câteva sute de jucării de pluş (Foto: Mirela Oprea), ce au fost strânse urgent de către majorete, dar şi de jucători şi de antrenorii lor, şi puse în saci, pentru a fi donate, în ajunul Crăciunului, unor case de copii din Brazi şi Băicoi. Una dintre fanele „alb-albaştrilor”, Andreea Dumitrăchescu, a licitat 200 de lei pe pagina de Facebook şi şi-a adjudecat astfel o brăţară, banii urmând a fi folosiţi pentru cumpărarea altor jucătorii pentru copiii respectivi. La meci a fost prezent, ca aproape întotdeauna, când a avut timp, fotbalistul Petrolului, Adrian Cristea, prieten bun cu Burlacu, ambii fiind ieşeni de baştină, de data aceasta, Prinţul venind însoţit de iubita lui, Bianca Drăguşanu (Foto: Mirela Oprea). Dovedind talent, Bianca a reuşit să transforme, în pauza mare, o aruncare liberă, din mai puţin de 10 încercări, câştigând astfel pariul cu prietenul ei, care a trebuit, potrivit www.csuasesoft.ro, să facă un om de zăpadă, ca perdant al rămăşagului!