Săptămâna a început cu accidente, incendii şi zeci de intervenţii ale SMURD

Redactia -

Săptămâna a început cu accidente, incendii şi zeci de intervenţii ale SMURD

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente:

 

* 08.10.2012, ora 10:34 – accident rutier 
În comuna Măneciu – DN1A, echipajele de pompieri au acţionat cu două autospeciale de intervenţie la un accident rutier în care au fost implicate două autotrenuri. S-a acţionat pentru descarcerarea unuia dintre şoferi, C. Ciprian în vârstă de 34 de ani şi acordarea primului ajutor medical calificat celuilalt şofer, I. Cornel în vârstă de 46 de ani, transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din municipiul Ploieşti.


*08.10.2012, ora 16:03 – incendiu casă particulară
În comuna Brazi, sat Brazii de Sus, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar V. Cornelia.
 Au ars: aproximativ 120 mp acoperiş astereală lemn şi anexe gospodăreşti pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp. Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 200.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 40.000 lei.
Cauza probabilă: efectul termic – aparat de gatit nesupravegheat ori supraîncălzit.


* 08.10.2012, ora 16:37– degajare copac
În comuna Ariceştii Rahtivani – DN72, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de intervenţie pentru degajarea unui copac căzut pe partea carosabilă.08.10.2012, ora 18:56– degajare panou publicitar
În municipiul Ploieşti, şoseaua Vestului, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de intervenţie pentru degajarea unui panou publicitar, în proprietatea Consiliului Local.


* 09.10.2012, ora 02:30 – incendiu vegetaţie uscată 
În localitatea Urlaţi, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată,în proprietatea Consiliului Local.
A ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 1 ha.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise (vegetaţii uscate, deşeuri, mirişte).

* Echipajele SMURD au intervenit în 30 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate 
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice