Săptămânalul FANATIK îi acuză pe conducătorii Petrolului că au golit conturile clubului și au generat disensiuni între antrenor și unii dintre jucători!

Redactia -

Săptămânalul FANATIK îi acuză pe conducătorii Petrolului că au golit conturile clubului și au generat disensiuni între antrenor și unii dintre jucători!

Săptămânalul FANATIK a postat, acum două zile, pe siteul său, www.fanatik.ro, un amplu material cu privire la o situație încordată ce ar exista, în prezent, la SC FC Petrolul Ploiești, ca urmare a problemelor interne de ordin financiar. Se scrie astfel că, deși echipa găzarilor a punctat serios, destul de recent, la capitolul vânzărilor de jucători, odată cu transferarea la Terek Groznâi, club din Superliga Rusiei, a lui Jeremy Bokila, pe 2 milioane de euro, și Gheorghe Grozav (1,5 milioane de euro), autorul articolului încurcându-se cu un milion de euro la adunare, a încasat și o tranșă din drepturile de televizare a meciurilor din Liga I și din Europa League, plus din distribuirea biletelor pentru cele două competiții, în conturile clubului „lupilor” ar bate totuși vântul în acest moment, sumele fiind deja retrase. Situație în care ar exista și acum restanțe la unii dintre fotbaliști, datorii din sezonul trecut, odată cu îndeplinirea obiectivelor trasate. Prilej pentru cei de la publicația FANATIK să scoată la iveală apariția unor conflicte între cei care – zice-se favoriți ai conducerii și ai antrenorului principal Cosmin Contra – sunt la zi cu banii, iar alții – încă nu. Printre primii s-ar afla și jucătorii aduși în vară și pe parcursul turului de campionat la sugestia tehncianului, precum Pablo de Lucas, Abel Camara, Juan Angel Albin și Walter Lee Fernandez Balufo. Cei care ar încasa între 12 și 15.000 de euro/lunar, în condițiile în care media salarială din sezonul precedent ar fi fost de 8-9.000 de euro. Din acest motiv, scrie același www.fanatik.ro, s-ar explica și evoluțiile mai lipsite de interes al unora dintre echipieri, dându-se exemplul lui Damien Boudjemaa.

Din cauza acestor probleme de ordin financiar, cotidianul condus de Horia Ivanovici notează că ar fi intervenit nemulțumiri și dinspre partea Primăriei Ploiești, semnatară a unui contract de sponsorizare cu Asociația Lupii Galbeni, în contul căreia ar fi intrat 1 milion de euro, aproape consumat deja. De fapt, acei bani sunt o parte dintre cei 3 milioane de euro promiși de municipalitate pentru ocuparea locului al treilea în ierarhia finală a ediției trecute de campionat a Ligii I și adjudecarea trofeului Cupa României, cu precizarea că SC FC Petrolul avea obligația de a-i fi folosit exclusiv pentru achitarea salariilor și a primelor jucătorilor și staff-ului tehnic. Din cele comunicate public de către Primăria Ploiești, cea dintâi tranșă a fost de 1,2 milioane de euro, urmând ca restul de bani, împărțiți în tranșe egale de câte 900.000 de euro, să fie alocați la finele acestui an, respectiv al ediției de campionat 2013-2014 a Ligii I. „FANATIK” a aflat că, în Regulamentul de Ordine Interioară al SC FC Petrolul, fiecare punct câștigat va fi plătit cu 600 de euro, iar suma totală ce va fi încasată de către fiecare component al lotului urmează a fi ajustată în funcție de numărul de minute bifate.

Se spune că, din cauza unui scurtcircuit apărut între semnatarele contractului de sponsorizare, document valabil în perioada 2012-2017, primăria ar putea să-și rezerve dreptul de a denunța, unilateral, actul juridic, apelând la una dintre clauzele acceptate de comun acord: “Municipiul Ploieşti îşi rezervă dreptul de a denunţa unilateral contractul, printr-o notificare scrisă adresată Asociaţiei, fără nici o compensaţie, dacă interesele locale şi naţionale o impun”. Fapt care, se anticipează de publicația bucureșteană, ar putea deveni realitate la sârșitul acestui an. Ba mai mult, se postează pe www.fanatik.ro că municpalitatea s-ar putea lega și de o altă prevedere din contractul mai sus-menționat, potrivit căreia SC FC Petrolul are obligația „să aducă la cunoştinţa Municipiului Ploieşti transferurile de jucători efectuate de SC Fotbal Club Petrolul SA, pentru prima Echipă de Seniori a Clubului, participantă la meciurile din cadrul Campionatului Naţional de Fotbal – Liga 1″. Iar în acest caz, o sursă a săptămânalului FANATIK, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a declarat că “să nu credeţi că antrenorul Contra l-a întrebat pe primarul Bădescu dacă îi aprobă, de exemplu, transferurile lui Fernandez sau Albin”.

Totodată, în același material, se subliniază că între antrenorul principal Cosmin Contra și unii dintre jucători ar exista o ruptură, fiindcă nu i-ar susține pe aceștia la conducere să-și primească banii cuveniți. Motiv ca ei să creadă că tehnicianul ar fi la zi cu drepturile financiare. S-a mers până acolo încât s-a pus și primul eșec, după 26 de meciuri de imbatabilitate ale Petrolului, pe seama acestor neumulțumiri în privința achitării sumelor restante. „FANATIK” își susține cele scrise prin facsimiluri după contractul de sponsorizare încheiat de Primăria Ploiești și Asociația Lupii Glabeni, dar se observă, pe ultima pagină, că documentul nu conține și semnăturile părților. Deși e vorba despre un articol bine documentat, mai există totuși anumite semne de întrebare. E mai greu de crezut că oficialii de la SC FC Petrolul ar fi cheltuit banii de capul lor, câtă vreme – dacă așa ar fi și fost – știau foarte bine că vor trebui să dea socoteală în cazul banilor publici, al căror traseu poate fi – și este – verificat de Curtea de Conturi. Desigur, în acest caz, este de așteptat o poziție oficială a SC FC Petrolul, una care să lămurească așa cum stau lucrurile în realitate. Să se spună dacă „FANATIK” are sau nu dreptate. Ori cât are dreptate și cât nu. Sau dacă nu are absolut deloc dreptate.

Foto: de la stânga la dreapta, acționarul unic Daniel Capră, primarul Iulian Bădescu și directorul executiv Alexandru Crângu, fericiți după câștigarea Cupei României, pe 1 iunie 2013; www.rpressport.ro