Spune-mi cele mai populare căutări din Google care să-ți spun despre care an este vorba

Vlad Preda -

Spune-mi cele mai populare căutări din Google care să-ți spun despre care an este vorba

2020 a fost un an pe care mulți oameni vor să-l uite. Lumea s-a schimbat foarte mult, într-un timp foarte scurt, iar acest lucru reiese imediat și din cele mai populare căutări efectuate de români. Dacă în 2019, oameni se interesau mai mult de Black Friday, de ultimul model de iPhone, de fotbal, de personaje mondene sau de starea vremii, anul 2020 a fost marcat de pandemie și de toate consecințele acestei nefericite întâmplări.

Acestea au fost cele mai populare căutări din România în 2020:

2. Coronavirus România – În data de 11 martie 2020, Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a declarat COVID-19 pandemie mondială. Întreaga omenire a fost afectată în mod iremediabile de măsurile luate de autorități. Au urmat perioadele de carantină, restricții și o digitalizare accelerată.

7. Declarație propria răspundere – Pe timpul stării de urgență, între 16 martie și 15 mai, românii nu au putut ieși din case fără să aibă un motiv justificat, care să fie menționat pe celebra declarație pe propria răspundere.

10. Formular STS – Aceasta este o platforma electronică pentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de angajator, care a fost dezvoltată ulterior.

1. Google Classroom – Este o aplicație gratuită care facilitează interacțiunea și colaborarea dintre profesori și elevi. Această platformă completă le permite elevilor să predea temele și să ia parte la cursuri folosind un computer, o tabletă sau un smartphone. Profesorii își pot organiza mai bine activitatea, întrucât pot vedea cine și-a terminat tema înainte de a începe ora și pot oferi feedback în timp real fiecărui elev. Nu în ultimi rând, părinții pot primi rezumate ale activității copiilor.

3. Adservio – Aici este vorba despre o alternativă pentru primul punct. Adservio este o platformă online de management educațional, care a fost dezvoltată de antreprenorul Alexandru Holicov din Iași. Plusul față de aplicația celor de la Google este dat de catalogul online. Acest serviciu este contra cost.

8. Zoom – Rămânem în zona aplicațiilor. Zoom permite realizarea unor conferințe video, care poate fi folosită în mod gratuit în scopuri necomerciale. Cu toate acestea, firmele și angajații au fost principalii beneficiari ai serviciilor oferite de această companie, a cărei valoare estimată a devenit în 2020 mai mare decât cea a primelor 7 companii aeriene la un loc. 

9. Worldometer – Rămânem în sfera pandemiei, cu un agregator statistic care a prezentat, printre altele, cifrele pandemiei de pe întreaga planetă, prezentând numărul cazurilor noi, numărul deceselor, procentele de cazuri pozitive la fiecare milion de locuitori și alte date de acest fel. 

4. Alegeri SUA – Bătălia dintre Donald Trump și Joe Biden pentru președinția Statelor Unite ale Americii a fost un adevărat spectacol, care a ajuns să reprezinte un punct de interes mai important pentru români decât alegerile locale sau cele parlamentare din țara noastră.

5. About you – Deși în 2020 statul în casă a fost mai tot timpul la modă, românii nu au renunțat la noile tendințe în materie de vestimentație, căutând diverse promoții pe unul dintre cele mai importante magazine online de îmbrăcăminte din Europa. Acest magazin a ocupat locul 3 în clasamentul Google din România în anul 2019.

6. Cristina Țopescu – Decesul celebrei jurnaliste Cristina Țopescu a fost transformat într-o adevărată telenovelă, în special din cauza misterelor în care a fost învăluită moarte sa. Au apărut numeroase speculații, însă concluziile medicilor legiști au pus decesul pe seama faptului că vedeta de televiziune avea inima mai grasă decât normal, fapt ce ar fi putut conduce la tulburări cardiace și la producerea unui infarct.

Dacă situația medicală este încă sub semnul întrebării, plusurile cu care am rămas din anul 2020 sunt cele de ordin tehnologic. Mulți oameni care nu aveau acces la internet au început să-și bage nasul în online, iar distanțele au devenit mult mai mici, prin prisma răspândirii numeroaselor modalități de comunicare audio-video.

În același timp, foarte multe persoane au scos ce au avut mai bun, încercând să-i ajute pe alții. Astfel, mii de vedete din întreaga lume s-au implicat în combaterea pandemiei și în ajutarea celor care traversează momente dificile. Inițiativele au fost extrem de variate, de la donații în numerar, donații de echipamente medicale și până la voluntariat.

Una dintre inițiativele lăudabile din țara noastră a fost cea venită din partea unei importante firme din segmentul de hosting web și înregistrării de domenii, care a decis să le ofere găzduire web la jumătate de preț tuturor fundațiilor umanitare, instituțiilor culturale, școlilor, muzeelor etc., asta pe lângă ofertele speciale lansate cu ocazia aniversării celor 19 ani de activitate. Cei interesați pot găsi mai multe detalii pe: https://www.host-age.ro.

Ceea ce ne dorim cu toții în acest moment este ca oamenii să transforme această catastrofă globală într-u moment de apropiere și că la sfârșitul acestui an, căutările din Google să aibă o tentă ceva mai pozitivă față de cea din 2020.