Stadiul lucrărilor de extindere a reţelei de gaze în sudul judeţului Prahova

Mihai Ciobanu -

Stadiul lucrărilor de extindere a reţelei de gaze în sudul judeţului Prahova

Luni, 11 aprilie 2016, în prezenţa vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader a avut loc analiza proiectului de gaze Sud 2, ce presupune racordarea la reţeaua de gaze a unor localităţi din sudul judeţului. Astfel, s-a discutat despre finanţarea proiectului de către Mega Construct S.A. Bucureşti, stabilindu-se următoarele: magistrala  principală ce traversează  în prezent satul Lacul Turcului din comuna Balta Doamnei, va urma DJ 101D din comuna Olari, continuând prin satul Independenţa şi ajungând apoi în comuna Gherghiţa; aceasta va traversa autostrada A3, preconizându-se a ajunge cu lucrările în zonă până la 30.10.2016.

Totodată, operatorul va finaliza concesiunea serviciului de alimentare cu gaze în comunele Dumbrava şi Drăgăneşti conform prevederilor şi aprobărilor ANRE până la 30.06.2017.

Menţionăm că reţeaua de distribuţie pe diferite străzi laterale se va face de comun acord cu primarii din localitatea traversată, în funcţie de numărul de cereri pe fiecare stradă.