Stadiul lucrărilor la autostrada Ploieşti – Buzău, lotul Mizil – Pietroasele. Galerie foto

Redactia -

Stadiul lucrărilor la autostrada Ploieşti – Buzău, lotul Mizil – Pietroasele. Galerie foto

Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în cadrul ministerului Transporturilor a făcut o vizită pe şantierul autostrăzii Ploieşti – Buzău, prezentând, ulterior, stadiul lucrărilor şi o galerie foto.

„Am fost zilele trecute într-o vizită neanunțată pe șantierul Lotului 2: Mizil-Pietroasele al Autostrăzii Ploiești-Buzău, construit de Asocierea româno-bulgară Coni SRL – Trace Group, unde am discutat cu ambii constructori și am verificat stadiul lucrărilor pe întregul lot.
Primii 10 km sunt executați de constructorul român (Coni), iar următorii aproximativ 19 km sunt executați de constructorul bulgar (Trace). Lucrările pe partea constructorului român sunt pe un făgaș bun și avansat, însă pe lotul constructorului bulgar lucrările nu sunt în trend ascendent, dimpotrivă, motiv pentru care am atras atenția asupra măsurilor ce trebuie luate.
 
 
Pe Lotul 2 se desfășoară următoarele lucrări, în principal pe primii 10 km:
 
a fost finalizată decaparea pământului vegetal pe întregul traseu a autostrăzii
a fost finalizată descărcarea arheologică pentru 3/4 situri
au fost finalizate podețele
au fost finalizate umpluturile cu pământ
se lucrează la îmbunătățirea stratului de fundare
în scurt timp, va începe realizarea stratului de BSC, antreprenorul instalând propria stație de BSC în organizarea de șantier, urmând apoi așternerea primului strat de asfalt
se lucrează la structuri, pentru majoritatea urmând să fie montate grinzile
se lucrează la devierea rețelelor electrice
 
Sunt nemulțumit de stadiul lucrărilor constructorului bulgar, întrucât sunt încă într-o fază incipientă, la nivelul terasamentelor și fundațiilor, acesta justificând că a întâmpinat diverse probleme. I-am solicitat să se mobilizeze de urgență și va primi tot sprijinul nostru, dar vom crește și presiunea și prezența reprezentanților noștri în șantier, pentru a ne sigura că va crește ritmul lucrărilor.
 
Lotul 2: Mizil-Pietroasele are o lungime de 28,35 km, o valoare a contractului de 1,25 miliarde lei, fără TVA, finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență PNRR. Termenul de execuție este de 20 luni, iar termenul de garanție a lucrărilor de 120 luni.
 
Contractul a fost semnat în luna iunie 2022, iar constructorii au început execuția autostrăzii în toamna anului trecut”, a explicat Irinel Ionel Scrioșteanu.