Stadiul lucrărilor la reţeaua de gaze de pe Valea Slănicului

Redactia -

Stadiul lucrărilor la reţeaua de gaze de pe Valea Slănicului
Începând cu luna martie și continuând cu un ritm rapid, proiectul de introducere a rețelei de gaze pe Valea Slănicului a atins un progres semnificativ, depășind stadiul de 50%.
 
Proiectul, finanțat în valoare de 35 de milioane de euro din fonduri europene de către Consiliul Județean Prahova, are ca obiectiv înființarea unei rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale în comunele Cocorăștii Mislii, Vâlcănești, Cosminele, Dumbrăvești, Vărbilău, Aluniș, Ștefești, Bertea, și în orașul Slănic.
 
Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova: „Proiectul Consiliului Judeţean Prahova va aduce îmbunătăţiri semnificative în calitatea vieţii şi dezvoltarea economică pe Valea Slănicului.”
 
 Prin intermediul acestei investiții, se are în vedere racordarea a 8159 de gospodării și instituții publice din cele 13.468 identificate în orașul Slănic și comunele menționate. Investiția presupune o extindere a rețelei pe o distanță totală de aproximativ 300 de km, iar până în prezent, conducta principală a fost montată pe o lungime de 174 km, reprezentând un progres semnificativ către obiectivul final.  Termenul limită al proiectului este fixat la 31 decembrie 2023.