Ștafeta Veteranilor INVICTUS a sosit la Ploiești

Daniel Dimache -

Ștafeta Veteranilor INVICTUS a sosit la Ploiești
 
Ștafeta Veteranilor INVICTUS a luat astăzi startul din București și a fost primită la Ploiești de comandantul Bazei 2 Logistică „Valahia” și al garnizoanei, colonel inginer Constantin-Sorin Mimiligă.
Aflată la cea de-a IX-a ediție, călătoria din acest an a ștafetei este, conform comunicatului INVICTUS, „o acțiune desfășurată la nivel național care integrează eforturile a peste 500 de atleți de a acoperi peste 3300 de kilometri, în scopul promovării valorilor naționale și a respectului față de veteranii și eroii României”.
Participanții, voluntari militari și civili, vor purta în alergare drapelul național pe cele trei trasee tradiționale, roșu, galben și albastru, urmând ca ștafeta să ajungă la Carei pe 25 octombrie, de Ziua Armatei României.
La evenimentul din orașul nostru, aflat pe traseul galben, au fost mai fost prezenți subprefectul județului Prahova, Alexandru-Florin Vane, reprezentantul Primăriei municipiului Ploiești, Cătălin Șerban și comandantul Centrului Militar Județean, locotenent-colonelul Leonard-Constantin Pescaru.
Mâine Ștafeta Veteranilor își va continua călătoria către Brașov.
✍📸 Cristina Botocan