De joi, staff-ul tehnic al FC Petrolul evaluează un tânăr „spaniol” de la juniorii lui Real Zaragoza, recomandat de un fost antrenor al găzarilor. După un model devenit „clasic”, germanul Senad Jarovic pare împins să accepte renunțarea la un contract cu „lupii”, din care mai are de bifat încă un sezon!

Dragos Trestioreanu -

De joi, staff-ul tehnic al FC Petrolul evaluează un tânăr „spaniol” de la juniorii lui Real Zaragoza, recomandat de un fost antrenor al găzarilor. După un model devenit „clasic”, germanul Senad Jarovic pare împins să accepte renunțarea la un contract cu „lupii”, din care mai are de bifat încă un sezon!

Joi, 9 iunie 2022, au continuat antrenamentele la FC Petrolul, de data aceasta fiind programate, pentru prima oară, două în aceeași zi, staff-ul tehnic mărind astfel „strocul”. Anunțat că ar fi trebuit să revină la echipă, ieri, preparatorul fizic Carmel Bărbulescu va mai întârzia, pentru că nu și-a rezolvat încă problemele personale. El este așteptat vineri, 10 iunie. Cât îl privește pe Sory Ibrahim Diarra, absența lui se prelungește ca și în iarnă, atunci când a pierdut deplasarea în cantonamentul din Turcia, părând riscant, acum, a se mai avansa o zi a întoarcerii sale la echipă! În sfârșit, joi au fost și alte noutăți, unele palpabile să le zic așa: începutul evaluării unui tânăr fotbalist român cu junioratul făcut în Spania, târgovișteanul Mario Luis Nicolescu (foto sus; Real Zaragoza „U 19”), și – după un model care devine deja „clasic” – se aude că antrenorul principal Nicolae Constantin (foto, în echipament alb-negru) ar fi decis scoaterea din lot a atacantului german de origine bosniacă Senad Jarovic (foto jos, al doilea de la stânga), anunțându-l că nu va mai avea nevoie de serviciile lui.

Nicolescu, un fundaș central dreapta sau stânga, potrivit www.transfermarkt.de, a fost recomandat Petrolului de către un fost antrenor al acesteia, dâmbovițeanul ex-fotbalist și tehnician Marin Olteanu (foto mijloc). Intenția este de a fi evaluat la clubul căruia Olteanu i-a păstrat o frumoasă amintire. Produs al fotbalului dintr-un județ, Dâmbovița, care i-a mai dat, în ultimul timp, pe Andrei Ivan, Andrei Vlad, Valentin Mihăilă sau Andrei Șerban, ex-junior al găzarilor din generația lui Valentin Țicu, „spaniolul” Mario Luis Nicolescu a participat ieri la cele două antrenamente ale zilei, comandate de Nae Constantin. Dotat cu un fizic impresionant, 1,96 metri la vârsta de 19 ani, împliniți pe 19 martie 2022, fiind astfel al doilea la înălțime după portarul Raul Avram, stoperul Nicolescu – cu cinci prezențe și un gol, la lotul național „U 15” și trei, fără a marca, la „U 16” – va fi evaluat câteva zile, exhaustiv, de tehnicianul „lupilor” și de către colaboratorii acestuia. Cei dintre care se distinge fostul fotbalist bine cunoscut Valentin Bădoi, o persoană foarte echilibrată și principal colaborator al lui Constantin. În privința tânărului fotbalist, se spune, repet, că ar fi vorba numai despre o evaluare, atâta tot! Deci, s-ar părea că nu vor fi doi de… Mario la FC Petrolul în sezonul viitor. Dar vom vedea…

Situația lui Jarovic (16 meciuri, 13 în campionat și 3 în Cupa României, 789 de minute jucate, 4 goluri, plus câteva în amicaluri)nu este deloc simplă. El este încă sub contract, mai având încă un sezon de bifat, cel următor, și 20 de zile din ediția 2021-2022. Cu toate acestea, după un scenariu care pare a tinde să devină obișnuință – dacă el ar fi și decis, într-adevăr – pentru Nae Constantin, după fostul internațional albanez Armando Vajushi, antrenorul principal ar renunța la un alt fotbalist ofensiv, înainte de expirarea angajamentului cu FC FC Petrolul, sperându-se la o reziliere de comun acord. Una la care nu s-a ajuns în cazul celui la care s-a renunțat în iarnă. Rămâne de văzut dacă va funcționa „metoda” în cel al neamțului, care, de-acum înainte, ar trebui, și el, să se antreneze, cu antrenor, pe terenul „Vega”, afară din oraș. Adică, așa cum a făcut-o și Vajushi, cel căruia i-a fost prelungit contractul în mod automat, potrivit se pare unei clauze de promovare.

E drept, Nae Constantin poate să-și structureze lotul așa cum crede de cuviință pentru Liga 1, dar – dacă ar fi schimbat tot efectivul – aprecierea că Jarovic nu este un fotbalist de prim eșalon ar fi fost de înțeles. Însă, în condițiile în care titularul Diarra întârzie din nou, sine die, să revină la echipă, iar junele David Ilie, un alt atacant din lot, are fisură de claviculă, a se lua decizia înlăturării lui Jarovic, acum, și a se rămâne numai cu Simon Măzărache, iar, ca vârf de atac, să fiu iertat!, mi se pare una bizară. Chiar și acum, când mai sunt 37 de zile până la debutul campionatului L1. Nu mă feresc să afirm așa ceva, chiar dacă risc, din partea aceluiași A1, o nouă acuzație, în public, că mi-ar plăcea germanul pentru că-i adus la echipă de cineva anume!!! Nici vorbă, pur și simplu nu este de înțeles momentul, câtă vreme și la Marius Coman, un alt atacant, s-a renunțat mai demult. Deși era, și el, sub contract. Și se judecă, în prezent, cu clubul! Fără bani, numai de procese pierdute nu ar mai avea nevoie Petrolul, acum!

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.jurnaluldedambovita.ro