Stan și Stoican au apărut în fața presei ca președinte, respectiv antrenor ai Petrolului. După 3 ani, reunirea nu mai are loc pe arena Ilie Oană!

Dragos Trestioreanu -

Stan și Stoican au apărut în fața presei ca președinte, respectiv antrenor ai Petrolului. După 3 ani, reunirea nu mai are loc pe arena Ilie Oană!

Astăzi, 24 iunie 2019, Marius Stan și Flavius Stoican au apărut și oficial, în fața presei, ca președinte executiv, respectiv antrenor principal ai Petrolului, în cadrul unei conferințe de presă, în care cel dintâi a luat primul cuvântul și a avut un speech… semi-corporatist, ieșind în evidență reluarea „tezei” că a venit la Ploiești cu două demisii în alb, în geantă, una pentru vara viitoare, dacă nu se bifează promovarea, iar alta, cu bătaie mai lungă, dacă nu se va câștiga titlul național în… 2024! De parcă ar încălzi pe vreun suporter al „lupilor” plecarea lui, în cazul ratării accederii în Liga 1! Flavius Stoican – care a anunțat că va avea, într-adevăr, un staff stufos, cu secundul Silviu Ion, antrenorul cu portarii Mihai Ștețca, preparatorul fizic Radu Vasilcan, kinetoterapeutul Claudiu Bătineanu, psihologul Dorin Irimia și scouterul moldovean de peste Prut colaborator și la Zimbru Chișinău, Timofei Cîrlig –  a fost ceva mai concret. Măcar în ceea ce privește situația câtorva dintre echipierii din sezonul precedent. Însă, este clar că date mai aproape de… realitate se vor afla abia la reunirea lotului.

Apropo de reluarea pregătirilor, după trei ani, vară-iarnă, de la data înființării noului Petrolul, în august 2016, fotbaliștii echipați în galben și albastru nu vor mai face primul antrenament pe „Ilie Oană”! Noul staff a decis ca întâlnirea cu efectivul actual să se facă pe arena principală a fostului complex sportiv Conpet, de la Strejnicu! Nu vor mai participa la cea dintâi ședință de pregătire mai bine de 10 jucători, care fie au reziliat deja contractele, fie semnat cu alte cluburi, Cristian Pușcaș și Mirel Bolboașă, ambii cu UTA Arad, contracandidată la promovare, fie au fost chemați astăzi să întrerupă angajamentele, Jean Prunescu, Nini Popescu și Marius Chindriș. În total, ar fi vorba de 16 fotbaliști, punându-i la socoteală și pe cei detașați un sezon sau jumătate de sezon la Ploiești. Altfel, ultimul nume mai sonor adăugat pe lista lui Stoican se pare că ar fi olteanul Ștefan Bărboianu, apărătorul care ar fi reziliat contractul cu retrogradata Concordia Chiajna. Dar, exact se va afla, repet, la Strejnicu, de la ora 17.00.

Foto: www.fcpetrolul.ro