Stând strâmb, dar judecând drept ce s-a întâmplat la meciul dintre Petrolul și CS Mioveni. O fi fost ceva?

Dragos Trestioreanu -

Stând strâmb, dar judecând drept ce s-a întâmplat la meciul dintre Petrolul și CS Mioveni. O fi fost ceva?

De când e fotbalul și de când suporterii din jurul lui, nu a existat eșec, dar și semieșec, care să nu fi fost catalogat drept rezultatul unui joc slab al favoriților. Cum fiecare fan vine la meci doar cu gândul că echipa de suflet a lui trebuie să câștige, o înfrângere sau o remiză face, câteodată, să se anuleze chiar și lucrurile bune dintr-un duel. Căci se mai întâmplă să și fie. Concret, citesc reacțiile de pe o rețea de socializare bine cunoscută de după Petrolul – CS Mioveni 0-0, iar marea majoritate sunt reacții care desființează jocul „lupilor”. De ce așa? Păi, să ne gândim puțin de ce Petrolul nu a putut trece de argeșeni mai jos clasați și de ce aceeași Petrolul a bifat o nouă remiză albă!

Dacă Petrolul ar fi câștigat, chiar și la limită, meciul cu o echipă pe care am anticipat-o drept o oponentă tare-tare, chiar așa am scris în avancronică, de altfel, cu siguranță s-ar fi uitat de imperfecțiunile jocului găzarilor și s-ar fi marșat mai mult pe importanța celor trei puncte adjudecate în dauna unei trupe dure. Da, Mioveniul a fost dispusă miercuri să nu ierte nimic. Nici minge, nici adversar! Nu ar mai fi contat jocul, fad sau cum ar fi fost, ci numai puterea de a se trece de un oponent dispus să facă orice pentru a nu pierde. Acesta este fotbalul dintotdeauna, mai ales de la noi!

Ce mi-a fost clar este că până în 30 de metri mingea a fost dusă destul de bine, chiar dacă echipa era făcută iar aiurea, fără vârf din nou. Însă, în fața careului… autobaza de la Mioveni rezolva totul. Fapt pentru care, încet-încet, ultima pasă – dacă nu cumva și penultima, poate și mai înainte de aceasta – direct la adversar se ducea! Laurențiu Marinescu, de unul singur, nu a mai putut fi decisiv ca altădată, dar nici nu trebuie să i se ceară a fi… Messi al Petrolului, meci de meci, căci – păstrând mult proporțiile – nici internaționalul argentinian nu-i mereu… Messi!

Am auzit discuții după meci că, de fapt, petroliștii de pe teren nu ar fi dorit să câștige, pentru a… forța demiterea antrenorului! Căci, despre demisie nu cred că mai e cazul a vorbi, cât aceasta se lasă așteptată de destul timp. Pe șleau, se zicea că jucătorii ar fi înțeles că un succes al lor ar… prelungi termenul de până la „deadline”! Nu prea cred în speculații de acest gen, cu atât mai mult, cu cât, pe gazon, s-au aflat fotbaliști aduși la Petrolul la solicitarea expresă a tehnicianului și/sau a secundului lui: Tordai Arpad, Sebastian Ghinga, Lucian Cazan, Alexandru Țigănașu, Antonio Cruceru, Jeroen Lumu și Cătălin Ștefănescu. Sper că nu am inclus pe cineva care să fi fost adus la cererea altcuiva! Deci, din totalul de 11 jucători care au ajuns să combată cu Mioveniul, de la bun început, nu mai puțin de șapte – peste 50% – erau/sunt devotați celor care i-au adus aici. Greu de crezut că restul de patru din primul „11” ar fi putut să se pună contra celor șapte coechipieri. E drept, au mai fost și schimbări, totuși irelevante din acest punct de vedere.

Cert este că a fost meci anunțat drept dificil și care nu a putut fi tranșat, pentru că-i greu să joci fără vârf un ceas, iar ultima jumătate de oră, cu unul care dacă a atins mingea de trei-patru ori. Asta în vreme ce singurul atacant valid din punct de vedere fizic 100%, golgheter în Liga a III-a, a fost trimis în tribună, pentru cine mai știe ce motive, fiindcă nici până acum antrenorul nu a explicat de ce Sergiu Arnăutu, ca și Mirel Bolboașă și Paul Antoche, folosiți tot de el până în prezent, este obligat acum să vadă meciurile… în civil!

Bref, la Petrolul, situația actuală e clară: TREBUIE UN ANTRENOR! Iar la iarnă, pentru că numai atunci se mai poate, să se vadă dacă există jucători care să fie aduși să reușească să o țină non-stop pe Petrolul pe podium. Iar la finiș, s-o fixeze pe unul dintre primele două locuri ale ierarhiei, ambele conducând spre prima scenă. Altfel, mai trebuie spus și că o parte dintre suporteri îi cere capul tehnicianului, iar alta, președintelui executiv. Dar cea din urmă ar trebui să scrie, negru pe alb pe un banner, pe cine propune în schimb! Un club trebuie condus de cineva, nu-i așa? Iar la momentul acesta, fără a susține că actualul ar fi Dumnezeul președinților, nu prea cunosc vreun nume autohton care să fie perfect. Căci, de… Cooperativă nu mai vreau să aud în veci!

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)