Start în seria celor șase meciuri-test din partea asiatică a Turciei. La Petrolul, a venit încă un străin, Derlis David Meza Colli, fratele unui fost „oltean”

Dragos Trestioreanu -

Start în seria celor șase meciuri-test din partea asiatică a Turciei. La Petrolul, a venit încă un străin, Derlis David Meza Colli, fratele unui fost „oltean”

Astăzi, 12 iulie 2019, după un drum de mai bine de două ceasuri, de la Kızılcahamam la Bolu, orașul în care se va da startul în seria celor șase meciuri-test al Petrolului, primul fiind cu o nou-promovată în Lig 1 (eșalonul secund din Turcia), Fatih Karagumruk, cu debutul de la ora 17.00 (aceeași în România), Laurențiu Marinescu și coechipierii săi au ajuns la teren și se pregătesc pentru joc. Un test care nu va putea fi însă preluat live pe FCP TV, nefiind condițiile propice pentru o transmisiune în condiții bune, jucându-se pe un teren de antrenament, nu pe cel central (foto jos, în text). În schimb, se anticipează că al doilea meci amical, cel de mâine, 13 iulie, cu Menemen Belediyespor (echipa primăriei localității Menemen, denumire aidoma unei … omlete celebre în Turcia!), formație tot din Lig 1, ar putea fi vizionat pe internet de către suporterii „lupilor”. Astăzi, s-ar putea face totuși un live-text de la fața locului, pe Facebook FC Petrolul.

În autocarul care a „coborât” echipa „galben-albaștrilor”, de la 975 de metri, la 726 de metri, a urcat și ultimul sosit la „Patalya Thermal Resort”, paraguayanul Derlis David Mezza Colli, fratele mai mare al mijlocașului de bandă din sezonul trecut al CSU Craiova, Cesar Meza Colli, la care conducerea oltenilor a renunțat la finele sezonului trecut al Ligii 1. Ca și fratele mai mic al său, Derlis a evoluat mulți ani în campionatele din Grecia și Azerbaidjan, ultima oară jucând într-un meci oficial pe 12 mai 2018, în cea din urmă țară, la Neftchi Baku. O grupare azeră la care nu a apucat să fie însă coechipier cu… Petru Racu, actualul petrolist, ca acesta din urmă să îl fi recomandat staff-ului tehnic al Petrolului pe paraguayanul în vârstă de 30 de ani. Moldoveanul de peste Prut s-a legitimat la Neftci abia pe 15 februarie 2019. Înalt de 1,79 metri, David Meza Colli este mijlocaș la închidere, dar poate juca și puțin mai avansat, ca și în banda dreaptă, după cum notează www.transfermarkt.de. Interesant este că fosta conducere administrativă a FC Petrolul Ploiești a fost în tratative cu acest sud-american, în pauza de iarnă a campionatului trecut, însă nu s-a bătut palma până la urmă, zvonindu-se că fotbalistul ar fi cerut un salariu care ar fi depășit plafonul autoimpus al câștigurilor lunare! Acum, Derlis se află în probe, urmând să participe la antrenamente și meciuri amicale, în vederea luării unei decizii în privința oportunității unui transfer al său. Să vedem însă dacă, sosit acum două zile, va putea bifa testele de astăzi și de mâine.

În altă ordine de idei, potrivit promisiunii președintelui executiv Marius Stan, prezent cu echipa în Turcia, mai sunt așteptați să ajungă la hotelul „Patalya Thermal Resort” încă trei jucători străini, părându-se că ar fi vorba despre doi fundași centrali și un atacant. Repet ceea ce am mai scris, cu cât mai repede, cu atât mai bine, fiindcă de sâmbătă încolo mai rămân de bifat patru amicale, în Turcia, și – tot promis de Marius Stan – un joc de prezentare, acasă, pe arena Ilie Oană.

Foto: www.fcpetrolul și https://statgisesi.wordpress.com