Stațiunile și pârtiile de schi de pe Valea Prahovei – control pe tema răspândirii Covid

Daniel Dimache -

Comunicat IPJ Prahova:

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, s-au derulat, în sistem integrat, acțiunile de verificare pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Peste 240 de cadre, respectiv polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab”, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, precum și polițiști locali au acționat pentru verificarea măsurilor impuse prin legislația specifică stării de alertă.
La aceste activități participă și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control, respectiv specialiști din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova, din cadrul Direcției de Sănătate Publică Prahova și din cadrul Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova.
Ieri, au fost controlate baruri, restaurante, pârtii de schi și fast-food-uri, fiind aplicate 23 de sancțiuni persoanelor fizice identificate că nu respectă măsurile de protecție sanitară. Totodată, în mall-urile verificate au fost aplicate 2 sancțiuni persoanelor fizice identificate că nu respectă măsurile de protecție sanitară.
În ultimele 24 de ore, în județul Prahova, au fost verificate 350 de obiective/locații (societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate peste 3300 de persoane și verificate peste 350 de autovehicule (dintre acestea peste 150 mijloace de transport public în comun).
Astfel, au fost efectuate verificări la peste 140 de societăți comerciale, fiind aplicate în total 68 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 11.500 de lei. Dintre acestea, 64 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar 4 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasare sau libera circulație.


Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.
Scopul acțiunilor desfășurate este de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2.
Reamintim faptul că este interzisă desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.
Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte regulile, să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască și să nu se expună la riscuri.
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.