Steaua – cu toți; Petrolul, fără cei mai buni. Un derbi… deschis oricărui rezultat!

Redactia -

Steaua – cu toți; Petrolul, fără cei mai buni. Un derbi… deschis oricărui rezultat!

Tocmai la cel mai important meci al turului actualei ediții de campionat a Ligii I, Petrolul – Steaua, echipa de suflet a ploieștenilor se va prezenta cu întreg trioul din spatele lui Toto Tamuz… absent de la meci! Juan Angel Albin are voie să lucreze doar la sala de forță, după accidentarea suferită în debutul partidei cu CFR Cluj, Adrian Mutu s-a cerut… afară, și la propriu, și la figurat, pentru a nu rata – Domane, ferește! – un transfer oneros, pe termen scurt, în superliga-telenovelă din India, iar Filipe Teixeira va ispăși a doua etapă de suspendare, dintre cele trei primite după același joc de acasă cu ardelenii. Lor li se adaugă jolly-jokerul Ovidiu Hoban, transferat la Hapoel Beer’Sheva, în Israel, ulterior disputei de la Pireu, cu Grecia, și trimis în tribună, înaintea acesteia, din cauza disputei verbale de la Zagreb cu un alt om din club care a plecat, deja, de la Ploiești, ex-managerul sportiv Marius Nicolae. Nici prima rezervă a lui Tamuz nu este aptă de joc, Patrick N’Koyi suferind o entorsă la gleznă, în urmă cu o săptămână. Pe al treilea portar, Mirel Bolboașă, care s-a lovit la cot, la vestiare, nici nu-l mai punem la socoteală, pentru că s-a refăcut, între timp, titualrul de drept, Peterson dos Santos Pecanha. Fără patru jucători inamovibili dintr-un prim „11”, Petrolul o va întâlni pe Steaua – detronată din postura de lider de CFR Cluj, învingătoare sâmbătă la Galați, în dauna Oțelului, cu scorul de 1-0 (1-0) – într-un moment total nefericit, absențelor mai sus-menționate putându-le asezona tonusul bun al adversarilor, care le-au înscris șase goluri într-o repriză, a doua, danezilor de la Aalborg, cei care-i eliminaseră, din turul III preliminar al Ligii Campionilor, pe croații de la Dinamo Zagreb, învingătorii Astrei, în grupele Europa League, cu 5-1! D’ale fotbalului!

La capitolul „lipsuri”, se cuvine a le trece și pe cele trei sectoare din arena Ilie Oană, 205 și 206, de la tribuna a II-a, și 601, de la tribuna I, acolo unde s-a interzis vânzarea biletelor pentru derbi, ca urmare a verdictului Comisiei de Disciplină, din cadrul FRF, după același meci cu foarte mari daune, din urmă cu două etape. În rest, organizatorii sperau să se epuizeze și ultimele 600 de tichete, marea majoritate de la tribunele 0 și I. Astfel încât, Petrolul este și fără echipa de bază, și fără preconizata rețetă financiară de la un astfel de meci, care va debuta duminică, 21 sepetmbrie 2104, la ora 21.00, pe „Ilie Oană”, nenorocoșii urmând a-l urmări pe micul ecran, în transmisiunea live a postului de televiziune Look TV.

Cu un antrenor nou, cu secunzi noi și un nou tehnician al portarilor, Gheorghe Mulțescu (foto susș www.fcpetrolul.ro), Daniel Timofte, Yuksel Yeșilova, respectiv Cătălin Mulțescu, cu un jucător abia venit, fundașul central croat Kristian Ipsa, „lupii” au numai o singură soluție: să moară de gât cu steliștii, așa cum a declarat, plastic, înlocuitorul de miercuri al lui Răzvan Lucescu! Este posibil ca Mulțescu sr. să schimbe doar modul de abordare a jocului, fiindcă timp pentru a renunța la deja încetățenitul 1-4-2-3-1 nu a fost deloc, motiv să credem că primul „11” ar putea arăta astfel: Pecanha – Alcenat, Geraldo (cpt), Gerson, Fanchone – Mustivar, de Lucas – Priso (Astafei), L. Marinescu, Nepomuceno (Pastorini) – Tamuz, iar pe lista rezervelor să fie trecuți, în afara… parantezelor de mai sus, portarul Cobrea și Galerie_Lupii_Galbeni_pe_arena_Ilie_Oana_sportnews.rojucătorii de câmp Peteleu, Beța, Filip și Gallegos, Ipsa neavând încă timp destul de acomodare, probabil. Găzarii din teren așteaptă, într-o atare conjucntură, ca fanii (foto jos; www.sportnews.ro) prezenți la derbi să fie din nou al 12-lea jucător și împreună să se răstoarne calculele hârtiei, care o dau pe Steaua favorita meciului, din cauza absenețlor din efectivul „galben-albaștrilor”. Iar la ce atmosferă fac suporterii Petrolului, ar putea fi chiar al 13-lea, 14-lea, al 15-lea sau al „n”-lea jucător!

De data aceasta, responsabilul cu delegările din cadrul Comisiei Centrale de Arbitri, directorul de bancă din Cluj, Patrițiu Abrudan, a delegat la Ploiești un central echilibrat, băimăreanul Cristian Balaj, despre care www.gsp.ro scrie totuși că ar fi… talismkanul Stelei, maramureșeanul fiind asistat, la cele două linii, de Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava) și Ovidiu Artene (Vaslui), o brigadă de cupe europene, rezervă fiind Iulian Călin, din Ștefănești-Argeș. Cu ochii pe ei va sta fostul arbitru vâlcean Victor Dan Berbecaru, iar observator de joc va fi Octavian Goga (Brașov), fost vicepreședinte al FRF. Liga Profesionistă de CFotbal a stabilit și programul, precum și televizările, meciurilor din etapele a X-a, a XI-a și a XII-a. Petrolul va combate sâmbătă, 4 octombrie, acasă, cu Gaz Metan Mediaș, de la 21.00, în transmisiuena în direct a postului Look TV, de la aceeași oră și numai în ziua de luni, de fiecare dată pe „Look TV”, urmând a primi vizita Ceahlăului Piatra Neamț, pe 20 octombrie, respectiv a oferi replica Astrei, la Giurgiu (27 octombrie). Până la aceste confruntări este programată însă disputa de la Chiajna, pe arena cu gazon sintetic, cu Viitorul, duminică, 28 septembrie, ora 18.30, live pe „Look Plus” și  „Dolcesport”.