Steaua e percepută ca favorită, dar Petrolul nu se predă!

Redactia -

Steaua e percepută ca favorită, dar Petrolul nu se predă!

În conferința de presă care a prefațat derbiul de duminică, 1 decembrie 2013, ora 21.00, în direct pe „DigiSport 1”, dintre Steaua și Petrolul, antrenorul principal al „lupilor”, Cosmin Contra (foto; www.fcpetrolul.ro), a declarat că echipa finului său, Laurențiu Reghecampf, are prima șnasă, dar asta nu înseamnă că ploieștenii nu vor încerca să câștige, pentru a reduce din decalajul din clasament, ținând cont și de numărul de meciuri în minus al actualei formații de pe locul secund. Contra a spus că „Steaua este favorită, din toate punctele de vedere. Are o echipă valoroasă, cu mulţi internaţionali. E campioana țării. Pare, dar nu este în scădere de turaţie. Ne va fi greu, dar nu imposibil. Ne aşteaptă un joc la capătul căruia putem reveni în lupta pentru titlu. Sper să ne ridicăm la înălţimea unui asemenea meci şi presiunea să nu influenţeze evoluţia jucătorilor mei. Nu sunt mai prejos decât cei de la Steaua, le trebuie doar încredere. Personal, mi-aş dori o victorie, dar şi un meci egal ne-ar menţine în calcule. Petrolul va juca ofensiv, aşa cum a făcut-o de când sunt eu la echipă. Trebuie ca jucătorii să fie motivaţi şi agresivi, ca la meciul din returul trecut, când am făcut 2-2. Acel joc mi-a plăcut cel mai mult. Din punctul meu de vedere, nu este vorba despre o revanşă pentru jocul din Supercupă. Atunci, au fost multe evenimente în jurul echipei, chiar înaintea acestuia. Acum, nu trebuie să jucăm cu frică. Mă aștept astfel ca băieții să nu se sperie și să dea tot ce au mai bun, pentru a trece de o echipă care n-a pierdut în acest sezon intern. Din ce știu, gazonul în Ghencea este foarte bun și sperăm să facem spectacol, este derbiul acestui sfârșit de an și toată lumea se va uita la noi. Dacă vom învinge, relansăm campionatul! Cred că jucătorii mei au înţeles ceva din eşecul cu Swansea, când au fost prea temători. Sper să fie delegat cel mai în formă arbitru, nu știu care, dar așa va trebui”.

Contra va avea la dispoziție, în afara lui Laurențiu Marinescu și Vlăduț Morar, nerefăcuți încă, tot lotul, doar Marian Dean Beța, revenit după o intervenție chirurgicală la meniscul piciorului drept, se pregătește acum separat, însă ne-a mărturisit că ar putea rezista pe gazon 5-10 minute, dacă ar fi nevoie. Tehnicianul a anunțat misterios că nu va fi inclus în lotul de 18 pentru meciul cu Steaua un jucător, dar nu i-a dat numele, făcându-se astfel speculații că ar fi vorba despre Sony Mustivar sau Damien Boudjemaa! După antrenament închis de sâmbătă dimineață, de la arena Ilie Oană, delegația Petrolului va pleca spre București, urmând a se caza la un hotel din apropierea stadionului din cartierul Ghencea, acolo unde va reveni după partidă, întoarcerea acasă fiind programată pentru luni, 2 decemebrie. Astfel, antrenorul își ia măsuri ca jucătorii să se odihnească, mai ales că miercuri, 4 decembrie, ora 18.00, la Ploiești, vor avea parte de un duel dificil, cu FC Vaslui, în sferturile de finală ale Cupei României-Timișoreana. Cosmin Contra s-a declarat nemulțumit că s-a decis continuarea campionatului până aproape de Crăciun, condițiile meteorologice actuale dându-i deja mari bătăi de cap, în sensul că pregătirile au avut loc și undeva pe un teren cu iarbă artificială, vântul și temperatura scăzută afectându-i pe fotbaliști: „Terenurile sunt proaste, ne-am pregătit pe sintetic, în câmp, e frig, dar dacă așa s-a decis, atunci jucăm și ne conformăm, nu avem ce face. În situația noastră sunt mai multe echipe, dar asta e, nu avem nicio putere”! El a vorbit, tot la conferința de presă, și despre revenirea pe gazon a lui Hamza Younes, despre care a precizat că „nu e la potențial maxim, dfar iau în calcul să-l titularizez. O decizie finală o voi lua însă în ziua partidei. Oricum, aștept mult mai mult de la el, e un idol la Ploiești, dar trebuie să înțeleagă și să respecte tot ceea ce îi cer„.

Fiind întrebat și despre situația fotbaliștilor care vor intra curând în ultimele șase luni de contract, „Guriță” a spus: „Geraldo știu că va semna prelungirea, în zilele următoare Marinescu va parafa un nou angajament, pentru încă doi ani. Următorii vor fi Achim și Alcenat, așteptând și răspunsul lui Guilherme. Sunt semne de întrebare la Boudjemaa și Enza-Yamissi, care și-au exprimat dorința de a pleca de la Petrolul”.