Ștefan Niță, Rafael Popovici și Flaviu Bodea, trei „underi” ai Petrolului împrumutați să joace la echipe de Liga a III-a, acolo unde-i mai bine decât în competițiile de juniori. Primul detașat a fost Vlad Bogdan, dar în eșalonul secund. Vor mai urma și alții?

Dragos Trestioreanu -

Ștefan Niță, Rafael Popovici și Flaviu Bodea, trei „underi” ai Petrolului împrumutați să joace la echipe de Liga a III-a, acolo unde-i mai bine decât în competițiile de juniori. Primul detașat a fost Vlad Bogdan, dar în eșalonul secund. Vor mai urma și alții?

Înainte de startul ediției de campionat în curs a Ligii a II-a, ACS Petrolul ’52 Ploiești l-a împrumutat, în același eșalon, la Unirea Dej, o echipă nou-promovată, pe unul dintre juniorii talentați ai săi, Vlad Bogdan. De pe bancă, Bogdan a fost trimis pe teren, de către tânărul lui antrenor, Dragoș Militaru, bifând mai multe minute, în primele patru meciuri, decât îi oferise sezonul trecut, în tot atâtea, să zic, primul tehnician al „lupilor” din ediția 2020-2021, cel care nu a mai prins și finalul întrecerilor, înaintea ultimului duel din sezonul regular!

Acum, în preajma startului campionatului Ligii a III-a, cel din week-end-ul viitor, încă trei juniori ai găzarilor – și poate vor mai urma și alții – au fost detașați la tot atâtea divizionare C: una din județ, iar alte două, din țară. Astfel, fundașul dreapta Ștefan Fabian Niță (foto sus), care era văzut inițial drept un bun back-up pentru titularul de drept, Sergiu Pîrvulescu, a fost retrimis, de astăzi, 20 august 2021, la CSO Plopeni, acolo unde a mai fost și sezonul trecut. Iar jucătorul polivalent de profil defensiv Rafael Popovici-Ciatău (foto mijloc) și portarul Flaviu Bodea (foto jos) au ajuns la la Luceafărul Oradea, respectiv ACS Odorheiu Secuiesc, după plecarea de la Someșul Dej. Formația din Odorheiu Secuiesc va fi combatantă tot în seria a V-a, din care fac parte și prahovenele CS Blejoi și mai sus-amintita CSO Plopeni. Deci, Niță ar putea ajunge… adversarul lui Bodea, la meciurile directe ale echipelor lor din prezent!

În schimb, la fundașul dreapta Dacian Dunca, revenit în vara aceasta, ca și Ștefan Niță, de altfel, după împrumutul de la echipa din Plopeni, s-a renunțat definitiv. El a fost cedat la o altă trupă de Liga a III-a, maramureșeana Minaur Baia Mare. Alți doi juniori, care au avut însă statut de fotbaliști veniți la probe, mijlocașul stânga ex-dinamovist Raoul Valentin Cristea, cu juniorat făcut în Spania, și mijlocașul de bandă dreaptă Sorin Mănăilă (de la Sport Team Giurgiu și Sport Team București, testat ulterior și de Dunărea Călărași) nu au impresionat staff-ul tehnic condus, pe atunci, de Octavian Grigore. La fel, un alt fost testat de Petrolul care nu l-a mulțumit pe Viorel Moldovan, vara trecută, adică fundașul dreapta Daniel Moroșanu (născut în 2002), s-a întors acasă, la Piatra Neamț, rămânând să contribuie, în acest sezon, la promovarea în Liga a II-a a Ceahlăului. O echipă care a fost întărită serios în vacanța de vară, unul dintre cei reveniți sub Pietricica fiind un fost „lup”, mijlocașul de bandă Cătălin Ștefănescu. Despre Moroșanu s-ar fi speculat că nu a mai fost rechemat la trupa „lupilor” deoarece pe postul său au fost prevăzuți, de către noul staff tehnic, a juca „underi” născuți în 2003, el fiind mai mare de vârstă.

Foto: www.fcpetrolul.ro