Stenograma şedinţei de Guvern în care s-a adoptat OUG 13

Redactia -

Stenograma şedinţei de Guvern în care s-a adoptat OUG 13

Premierul Sorin Grindeanu a decis desecretizarea şi publicarea stenogramei şedinţei în care s-a aprobat ordonanţa 13, de modificare a Codului Penal. În document se arată că ministrul de Justiţie, Florin Iordache, a fost cel care a solicitat suplimentarea ordinii de zi a şedinţei şi introducerea respectivelor documente. 

Florin Iordache: „Domnule prim-ministru, vă rog să suplimentăm ordinea de zi cu trei proiecte. Este vorba, primul dintre ele, sau două dintre ele fac parte din pachetul de legi care vizează evitarea unei hotărâri pilot de la CEDO. Şi aici discut de proiectul de lege privind graţierea unor pedepse. Nu am avut nevo… Cel de al doilea este proiect de lege pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate. La acest proiect de lege am avizul domnului ministru de externe, domnul Meleşcanu. Şi cel de-al treilea, vă rog să suplimentăm şi cu cel de-al treilea. Este vorba de proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală”. 

Întrebat de către premierul Sorin Grindeanu dacă are toate avizele necesare, Iordache declară că da, totul este în regulă. Textul integral al stenogramei şedinţei de Guvern poate fi citit aici