Strat de zăpadă pe DN1. Cum se circulă

Mihai Ciobanu -

Strat de zăpadă pe DN1. Cum se circulă

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră (9:15), ninge în zona montană a județelor Prahova și Brașov, iar traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă.

Stratul de zăpadă (în amestec cu material antiderapant) măsoară aproximativ un centimetru pe DN1 între Timișu de Jos și Azuga, pe DN1A Babarunca — Cheia, pe DN73A — Pârâul Rece, pe DN10 — Teliu și pe DN1E — Poiana Brașov. Se acționează cu utilaje de deszăpezire și de împrăștiere a materialului antiderapant.

Având în vedere atenționarea cu cod galben referitoare la precipitații sub formă de ninsoare și la vânt puternic emisă de Administrația Națională de Meteorologie, valabilă până mâine la ora 10:00 (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id= 927), le recomandăm conducătorilor auto să circule prudent, cu viteză adaptată condițiilor meteo-rutiere, să nu acționeze brusc mecanismele de direcție și frânare și să utilizeze cu precădere frâna de motor pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

Atenționăm, de asemenea, că pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii.