Strigăt disperat din Slovenia al Petrolului! Răspuns cu calm al CSM Ploiești. Se poate juca, cu spectatori, pe cel mai mare stadion din Ploiești sau nu?

Dragos Trestioreanu -

Strigăt disperat din Slovenia al Petrolului! Răspuns cu calm al CSM Ploiești. Se poate juca, cu spectatori, pe cel mai mare stadion din Ploiești sau nu?

Astăzi, 20 iulie 2018, înaintea ultimului meci-test din stagiul de pregătire din străinătate al echipei sale, președintele executiv al FC Petrolul, Cristian Vlad, a oferit siteului clubului găzarilor declarații care coincid cu un strigăt disperat în privința unei eventuale imposibilității a echipei sale de a mai disputa pe arena Ilie Oană ultimul meci amical, cel de prezentare, contra Rapidului, ca și cea dintâi partidă oficială din campionat, cu Sportul Snagov.

Cristi Vlad spune că „FC Petrolul Ploieşti a intenţionat să le ofere suporterilor săi un meci de prezentare înainte de startul sezonului 2018-2019, dar, din păcate, din motive independente de voinţa clubului, un astfel de eveniment nu poate fi organizat pe stadionul Ilie Oană în acest moment și cel mai probabil va fi anulat”! Ceea ce a declanșat reacția din afara țării a șefului Executivului petroliștilor a fost teama că un document important, Certificatul de Securitate, sine qua non pentru funcționarea unui stadion, este în pericol de a nu fi eliberat de către jandarmerie, această insitutție, ca și cea de Sănătate Publică, fiind implicată în acordarea actului respectiv. Pentru ca meciurile de pe „Ilie Oană” să poată fi organizate în prezența spectatorilor, așa cum vor fi cele din viitorul foarte apropiat, lipsa CS ar conduce la… închiderea porților, tocmai acum! În Slovenia, s-a aflat că Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova nu ar avea de gând să dea avizul și că astfel FC Petrolul se vede pusă – aproape în ceasul al 12-lea – pe drumuri! „Deoarece ne aflăm în faţa unei situaţii extrem de serioase, ce riscă să devină gravă din perspectiva noastră, solicităm, şi pe această cale, administratorului stadionului (n.r. – Clubul Sportiv Municipal Ploiești) să facă, urgent, toate demersurile necesare pentru obţinerea Certificatului de Securitate, astfel încât echipa Ploieştiului să poată juca, pentru ploieşteni, pe stadionul Ilie Oană, ci nu în altă parte” – a tunat Cristi Vlad.

În urma declarațiilor sale, cel vizat, adică CSM Ploiești, a emis urgent un comunicat, postat pe siteul clubului. Iată-l mai jos:

„CSM Ploieşti îi asigură pe toţi suporterii Petrolului, şi nu numai, că se află în plin proces de rezolvare a celor trei probleme considerate majore, invocate de instituţiile de jandarmerie cu prilejul ultimei verificări, petrecute miercuri, 18 iulie 2018:

– repararea instalaţiei de ticketing;

– dotarea stadionului, în toate tribunele, cu surse de apă potabilă de tip <<ţâşnitori>>;

– îmbunătăţirea signalisticii pentru îndrumarea spectatorilor în incinta stadionului şi în exterior.

Avem convingerea că, până la termenul limită impus de organele abilitate pe acest domeniu, 2 august 2018, problemele vor fi rezolvate, iar stadionul Ilie Oană va obţine Certificatul de Securitate, valabil pentru următorii doi ani.

Cât priveşte meciul amical pe care FC Petrolul Ploieşti intenţionează să-l susţină pe data de 28 iulie 2018, acesta nu intră sub jurisdicţia vreunui for fotbalistic, ci doar a organizatorului de eveniment, în speţă FC Petrolul Ploieşti. Drept urmare, clubul trebuie să efectueze demersurile necesare pentru organizarea unei partide amicale. În cazul de faţă, pe componenta de asigurare a ordinii şi siguranţei în stadion, organizatorul evenimentului trebuie să comunice unităţii de jandarmi teritoriale intenţia de a organiza meciul şi măsurile pe care le vizează pentru buna desfăşurare a partidei.

Totodată, în cazul în care clubul organizator emite bilete, este obligat, în condiţiile în care sistemul de ticketing al stadionului este în curs de reparare, pentru obţinerea Certificatului de Securitate, să facă dovada că atât accesul, cât şi contorizarea spectatorilor se poate efectua cu operatori dotaţi cu cititoare mobile, aflați la porţi”.

Să fi fost vorba doar despre o furtună într-un pahar cu apă sau de cu totul altceva? Vom afla cu siguranță în cel mai scurt timp, cert fiind că jocul de prezentare cu FC Rapid București trebuie să aibă loc, suporterii numeroși ai Petrolului meritându-l cu prisosință!

Foto: www.skycam.ro