Sub semnul lui Toni Alexe, din nou o victorie a Asesoftului în Divizia A

Redactia -

Disputată sub semnul scurgerii a şapte ani de la dispariţia tragică din viaţă a marelui fost baschetbalist şi căpitan al Asesoftului, Antonio Alexe, partida dintre ex-echipa acestuia şi CSM Oradea, care a făcut sală plină la Brazi, avea să se termine fericit pentru jucătorii lui Vladimir Arnautovic. Aceştia s-au impus chiar mai clar decât a arătat-o scorul final: 78-66 (15-18; 21-13; 28-17; 14-18). Din nou cu unicul Cătălin Burlacu într-o formă de zile mari – a înscris 22 de puncte şi a avut 9 recuperări, la doar una de încă un „double-double” -, dar şi cu un Andrei Căpuşan (foto jos, primul din stânga; foto: Ionuţ Borcan) de zile mari, în fapt la cel mai bun meci al său pentru actuala lui grupare, Asesoft s-a dovedit superioară, la mai toate capitolele, trupei de pe locul al II-lea din ierarhia sezonului regulat. Asta chiar dacă nu toţi echipierii ploieşteni au fost la nivel maxim. Însă, după puteri, fiecare a contribuit, până la urmă, la un succes ce dovedeşte că diferenţa dintre poziţia a opta şi secondanta liderului, cel puţin pe teren, nu este atât de mare precum aceea din clasament. Deşi, din nou, nu au avut parte de un arbitraj chiar corect, gazdele au dovedit că plasarea lor pe ultimul loc calificant în Capusanplay-off este doar un accident, ce poate fi rezolvat odată întreruptă seria înfrângerilor, care a debutat în urmă cu şapte săptămâni. Tot sub semnul lui Toni Alexe s-a obţinut a noua victorie din sezonul regulat, exact numărul pe care l-a purtat pe echipament marele dispărut din viaţă.

Dado Arnautovic, ceva mai liniştit şi mai mulţumit de rezultat, a putut să-l comemoreze, la final, aşa cum se cuvine pe fostul său coechipier de la CSU Asesoft, Antonio Alexe, de care l-a legat o frumoasă relaţie de prietenie. Arnautovic i-a jucat în faţa Oradei pe următorii baschetbalişti: Aleksandar Vlahovic (2 puncte), Szijarto Levente, Cătălin Burlacu (22; 3×3 puncte), Drasko Albijanic (9), Arvydas Cepulis (10; 2×3)/Darius Hargrove (14), Andrei Căpuşan (foto; 19), Rade Dzambic (2), Angel Santana.  Nu au intrat deloc pe teren cei trei Vlad din team-ul ploieştean: Dogaru, Negoiţescu şi Dumitrescu. Antrenorul bihorenilor, tânărul şi elegantul Cristian Achim, a optat pentru următorii jucători: Gediminas Navickas (12; 1×3), Nemanja Maric (4), Milos Pesic (13; 2×3), Sasha Topcov (15), Radu Rareş Paşca/Milos Markovic (3), Silviu Lupuşavei (12; 4×3), Bogdan Ţibîrnă (7), Lazar Laszlo, Vasile Ştefan. Nu au fost folosiţi Andrei Pascu şi Horia Hora.

În viitoarea etapa, una intermediară, echipa ploieşteană va sta, întrucât trebuia să ofere replica formaţiei CS Otopeni, dar aceasta s-a retras din campionat în pauza de iarnă. Aşa că, urumătorul joc din campionat se va disputa tot la Brazi, în week-end-ul viitor, în compania mai modestei trupe de la Giurgiu.