Succes de consolare al Asesoftului, la ultimul meci din EuroChallenge Cup

Redactia -

Înaintea căderii cortinei peste ultima reprezentaţie a campioanei en-titre a baschetului masculin românesc în EuroChallenge Cup, CSU Asesoft Ploieşti, Vladimir Tica (foto dreapta, la minge, marcat de Julian Vaughn; www.fibaeurope.com, Mirela Oprea) şi colegii săi de echipă au ţinut cu tot dinadinsul să nu părăsească întrecerile continentale fără să obţină măcar un succes. Deşi, potrivit lui Murphy, ceea ce începe prost se termină şi mai prost, de data aceasta „alb-albaştrii” au ţinut să-l infirme, reuşind un tur de forţă în repriza secundă şi să răstoarne astfel scorul stabilit pe tabelă la pauza mare. În primele două sferturi, abordate de către antrenorul echipei Keravnos Strovolou Nicosia, Panagiotis Yiannaras, mai întâi cu un „5” format exclusiv din jucători americani, apoi cu unul în care şi-au făcut loc şi câţiva ciprioţi plus bosniacul Aleksandar Damjanovic, oaspeţii au făcut legea, mergând la cabine cu un ecart de 11 puncte, după parţiale de 27-22, respectiv 21-15. La reluare, Tica şi-a intrat serios în rol şi – bine susţinut de Cătălin Burlacu şi Adrian Tudor (foto stânga, în duel cu Antonio Crocker; www.fibaeurope.com, Mirela Oprea), fundaşul impresionând tot timpul cât a fost folosit, îndeosebi pentru cele trei coşuri de la distanţă – a condus Asesoftul către victorie. La ultimul sunet al sirenei, tabela de marcaj din sala de sport de la Brazi a arătat 90-87 pentru băieţii lui Vladimir Arnautovic, un rezultat venit ulterior adjudecării sferturilor al treilea, cu 27-18, şi al patrulea, cu 26-21. Astfel, deşi au pierdut la Samara, meciul cu Krasnye Krylia, scor: 58-66 (12-18; 11-17; 17-23; 18-8), finlandezii de la Joensuun Kataja, veniţi din calificări, au acces în faza următoare, de pe locul 2, împreună cu liderul din Rusia al grupei B, care a încheiat neînvins, nordicii beneficiind de ajutorul ploieştenilor, învingători în dauna ciprioţilor.

CSU ASESOFT: Aleksandar Vlahovic (3 puncte), Szijarto Levente, Ivars Timermanis (7; 1×3), Cătălin Burlacu (25; 3×3), Vladimir Tica (30; 1×3)/Robert Nyakundi (8; 1×3), Adrian Tudor (11; 3×3), Virgil Stănescu (6), Vukaşin Mandic. Antrenor: Vladimir Arnautovic.

KERAVNOS STROVOLOU: Bobby Maze (18; 3×3), Andre Owens (4), Antonio Crocker (19; 4×3), Julian Vaughn (13), Lawrence Kinnard (3; 1×3)/Panagiotis Trisokkas (10), Ioannis Demertzis (9; 1×3), Aleksandar Damjanovic (5), Andreas Pilavas (6; 1×3). Antrenor: Panagiotis Yiannaris.

Au arbitrat: Georgios Tanatzis (Grecia), Tonci Anzulovic (Croaţia) şi David Romano (Israel).

Şi la partida de la Brazi, ca şi la cea din sala Ion Constantinescu din Craiova, la meciul de Ligă Naţională, contra echipei SCM Universitatea, şi acela câştigat, jucătorii ploieşteni au purtat doliu la tricouri şi au dedicat şi noua victorie memoriei lui Nikola Ilic, fost campion cu formaţia CSU Asesoft, decedat săptămâna trecută din cauza unei maladii incurabile.

Adita_vs_AntonioLa finele ultimei confruntări din EuroChallenge Cup, la conferinţa de presă au participat cei doi tehnicieni şi câte unul dintre jucătorii lor. Iată ce au declarat: „A fost un joc bun, o luptă intensă, în care fiecare echipă a dorit să câștige. Din păcate, niciuna nu avea nicio șansă de a se califica în Top 16, dar am încercat să ne facem treaba până la capăt. Doresc să felicit CSU Asesoft pentru victoria obținută în această seară” (Panagiotis Yiannaras); „Am avut o primă jumătate bună, am reușit să deținem controlul și să înscriem de multe ori din spatele semicercului. În a doua repriză, Asesoft s-a apărat mult mai bine și ne-a taxat pentru greșelile făcute. Per ansamblu, a fost un meci foarte bun în ceea ce privește faza ofensivă, pentru ambele formații” (Bobby Maze); „Am avut unele probleme în apărare în prima jumătate, atunci când am fost nevoiți să alergăm după Keravnos. La pauză, le-am cerut băieților să fie mai agresivi și să încerce să profite de erorile oaspeților, fapt care s-a şi întâmplat. Chiar dacă jocul nu prezenta nicio miză, am încercat să obținem victoria pentru moralul nostru și mă bucur că am făcut-o. Keravnos este o echipă puternică și consider că ar fi meritat să meargă mai departe” (Vladimir Arnautovic); „Am început jocul mai greu, dar ne-am revenit pe parcurs. Mă bucur că antrenorul și coechipierii au avut încredere în mine și am reușit să înscriu câteva coșuri foarte importante. A fost un joc bun pentru noi, chiar dacă nu mai aveam nicio șansă de calificare. Experiența dobândită în aceste partide internaţionale ne va ajuta în competiția internă, ​​întrucât ne dorim să ajungem pe primul loc și să avem parte de un culoar cât mai accesibil la intrarea în play-off” (Robert Nyakundi).

Următorul joc al Asesoftului, cel din campionatul Ligii Naţionale, se va desfăşura sâmbătă, 15 decembrie 2013, ora 20.30, tot la Brazi, în compania singurei echipe autohtone care a reuşit să se califice în faza următoare a competitţiei EuroChallenge Cup, CS Gaz Metan Mediaş.