Sunteţi mulţumiţi de cum s-au deszăpezit străzile din Ploieşti? Ce spune Primăria

Redactia -

Sunteţi mulţumiţi de cum s-au deszăpezit străzile din Ploieşti? Ce spune Primăria

Având în vedere condițiile meteo, la nivelul municipiului Ploiești, s-au efectuat în data de 03 ianuarie 2016, începând cu ora 17.40, acțiuni de combatere a zăpezii, operatorul de salubritate intervenind cu 10 utilaje cu sărăriță și aproximativ 50 tone amestec material antiderapant pe podurile, pantele și artere principalele, informează Primăria Ploieşti. De asemenea, în cursul nopții de 03 spre 04 ianuarie 2016, s-a intervenit în continuare cu 20 utilaje cu sărăriță și lame, respectiv 2 utilaje cu sărăriță și aproximativ 530 tone amestec material antiderapant pe podurile, pantele, arterele principale și arterele secundare din municipiul Ploiești.

În cursul zilei de 04 ianuarie 2016, s-a continuat activitatea de deszăpezire începută în data de 03 ianuarie a.c.. Astfel, până la orele 15.00, se acționase cu 24 de utilaje cu sărăriță, lame și aproximativ 250 de tone de amestec material antiderapant pe podurile – Sud, DN72, Itau, Fero 1 ,2 -, pantele – Șoseaua Nordului, Andrei Mureșanu, Cameliei, Deltei, Depoului -, arterele principale – Axa Nord – Sud, Centru Civic, Șoseaua Nordului, Șoseaua Vestului, Ghe. Gr. Cantacuzino, Mărășești, Domnișori, Mihai Bravu, Rudului, Bobâlna, Văleni, Găgeni, Transilvaniei, Democrației, Lupeni, Ghe. Doja, Ștandului, Poștei, etc. și arterele secundare – străzile din cartierele: Nord, Cina, Ghe. Doja, Mihai Bravu, Republicii, Bereasca, Cantacuzino, Ienăchiță Văcărescu, Malu Roșu, Vest 2, Vest 2, 9 Mai, Eroilor, Petrolului, etc, se mai arată în comunicatul de presă.

În același sens, Primăria municipiului Ploiești le reamintește ploieștenilor, persoane fizice și juridice, că au obligația de a înlătura zăpada, gheața sau poleiul de pe trotuarele din dreptul locuințelor sau sediilor firmelor, în vederea asigurării deplasării în condiții adecvate, dar și pentru a se evita aplicarea de amenzi contravenționale.

Astfel, în conformitate cu H.C.L. nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploiești,  “neefectuarea sau efectuarea necorespunzătoare de către persoanele fizice sau juridice a operațiilor de menținere a curățeniei, înlăturare a zăpezii, gheții sau poleiului, a trotuarelor și rigolelor (inclusiv a grătarelor gurilor pluviale), din dreptul locuințelor sau sediilor” constituie contravenție, iar sancțiunile ce pot fi aplicate de Poliția Locală Ploiești  sunt cuprinse între 500 și 1500 de lei pentru persoanele fizice și între 1000 și 2500 de lei pentru persoanele juridice.