Suporterii „lupilor” nu se îngrămădesc la meciul cu FC Braşov!

Redactia -

Suporterii „lupilor” nu se îngrămădesc la meciul cu FC Braşov!

Se pare că rezultatul de egalitate de la Dorbeta-Turnu Severin, 2-2, cu echipa locală, CS, ca şi ora de disputare a meciului cu FC Braşov, 20.30, în mijlocul săptămânii, miercuri, 8 mai 2013, i-a reţinut pe unii dintre suporterii Petrolului să fie alături de favoriţii lor în prima dintre cele… şapte finale ce vor urma, în campionatul Ligii I şi în Cupa României-Timişoreana, aş cum le-a numit, plastic, anrtrenorul principal Cosmin Contra (foto; www.fcpetrolul.ro)! Astfel, pe siteul www.eventim.ro, vânzarea de bilete merge mai greu, deşi timp ar mai fi. Nu e deloc normal însă, câtă vreme jucătorii au nevoie de suportul moral al cât mai multor fani, la partida în faţa unui adversar capabil de o replică bună, mai ales că vine după o serie de succese la rând. În conferinţa de presă de dinaintea întâlnirii, Contra a declarat: “Am revăzut meciul de la Turnu Severin, l-am analizat împreună cu băieţii, am observat lucrurile bune şi cele mai puţin bune. Eu cred că am făcut alegerea corectă, s-a văzut asta în prima repriză, în care am avut 11 ocazii, dintre care cinci – foarte clare, de singur cu portarul. Sunt supărat din cauza rezultatului, ci nu al jocului. Dar suntem pe locul doi, depindem doar de noi, de aici înainte, şi acesta trebuie să fie aspectul pozitiv. Trebuie să câştigăm fiecare joc, ca să ne menţinem pe această poziţie. Întâlnim acum un adversar care vine după trei victorii consecutive şi va fi un meci foarte periculos. FC Braşov este o echipă care joacă pentru a fi cât mai sus în clasament, care vrea să demonstreze că este în creştere, care are jucători periculoşi, cum ar fi Buga, cei de pe benzile laterale sau Mateiu, iar dacă nu vom fi 100% concentraţi, ne va pune probleme. Sunt totuşi încrezător. Băieţii sunt conştienţi de ceea ce au de făcut şi sunt sigur că vor avea o atitudine pozitivă şi vor da totul pentru ca toate cele trei puncte puse în joc să rămână la Ploieşti”.

Tehnicianul este foarte mulţumit că, în afara lui Florent Sauvadet, are tot lotul la dispoziţie pentru confruntarea din etapa a XXX-a, cu ardelenii: “Mi-a fost greu să alcătuiesc lotul de 18, dar mi-aş dori să am la fiecare meci această problemă. Sauvadet este aşteptat să se întoarcă la sfârşitul săptămânii. Încă a mai acuzat dureri, de aceea prelungindu-şi un pic şederea la clinica din Franţa. Sperăm ca, atunci când va reveni aici, să intre direct în programul de pregătire al primei echipe”. Cosmin Contra este conştient că Petrolul va avea parte de o perioadă de timp infernală până în prima zi a lunii viitoare inclusiv, spunând că “urmează un program foarte greu până la final, cu cinci partide în campionat, plus două în Cupa României, dacă ne vom califica în finală. Vor fi astfel şapte jocuri în aproape trei săptămâni, aşa că avem nevoie şi de prospeţime. Apar mici probleme medicale, la fiecare meci, şi trebuie să am grijă să nu se agraveze. Atunci, încerc să fac cele mai bune alegeri, ca să ajungem într-o formă cât mai bună la sfârşitul acestui sezon. Nu este uşor, dar văd o creştere a echipei din toate punctele de vedere, şi ca grup, şi ca joc. Toate partidele, de-acum înainte, le consider drept adevărate finale. Este o provocare pentru toţi cei de aici, dar una plăcută. Nu e nimic mai plăcut decât să termini în faţă în clasament şi să joci o finală de Cupă. Sunt obiective pentru care ne vom lupta până la ultima picătură de energie”!

La doar patru zile dupa disputa cu FC Braşov, trupa „galben-albaştrilor” se va deplasa la Chiajna, pentru duelul contra Concordiei, din runda cu numărul 31, care va debuta la ora 19.00, duminică, 12 mai, şi va fi preluat în direct de către „Dolcesport1”. Asta în vreme ce meciul cu echipa antrenată de Adrian Szabo va fi putea fi văzut şi pe „DigiSport1”.