Suporterii Universității Craiova i-au tratat pe fanii Petrolului într-un mod incalificabil: au aruncat cu bolovani în autocarele venite de la Ploiești!!!

Redactia -

Suporterii Universității Craiova i-au tratat pe fanii Petrolului într-un mod incalificabil: au aruncat cu bolovani în autocarele venite de la Ploiești!!!

Când FC Universitatea Craiova a avut de suferit odată cu dezafilierea abuzivă din cadrul Federației Române de Fotbal, dar și în toată perioada în care Știința a rămas în afara competiției, vreme de doi ani, suporterii Petrolului le-au fost mereu alături fanilor olteni prin diverse fapte și gesturi, apreciate de toți iubitorii sportului rege din țara noastră. Drept „mulțumire”, aceștia i-au așteptat, miercuri, 25 septembrie 2013, pe ultrașii ploieșteni cu… bolovani, pe care i-au aruncat în geamurile celor două autocare venite de la Ploiești la Severin. Ciudată a fost lipsa de pază a oaspeților, spunându-se că, după Craiova, au dispărut cei care ar fi trebuit să-i însoțească, pentru a le asigura securitatea până la stadion. Astfel, s-a ajuns la situația ca autocarele să fi fost atacate de către lașii huligani locali, ascunși mișelește în boscheți, în urma bombardamentului cu pietre de mari dimensiuni fiind distruse nu numai mijloacele de transport (Foto: www.prosport.ro), ci rănit grav un conducător auto, care a trebuit să fie dus urgent la spital. Din fericire, din cauza prezenței de spirit a șoferilor, care au spart barajele celor circa 200 de atacatori cu bolovani și bâte, de la intrarea în oraș, nu a avut de suferit niciunul dintre cei 60 de suporteri care făcuseră efortul de a-și susține favoriții la sute de kilometri de casă. De subliniat că ultrașii Petrolului s-au deplasat, pe propriii bani, la Severin, cu două autocare moderne, marca MAN, care acum vor intra în reparații lungi și costisitoare. Plecarea lor spre casă a devenit însă o mare problemă, mijloacele de transport fiind inutilizabile! Vina este desigur a acelor suporteri ai Universității, dacă pot fi numiți astfel, dar și a celor care aveau obligația de a asigura paza și ordinea înainte de meci. La final, antrenorul principal al Petrolului, Cosmin Contra, a declarat, foarte supărat din cauza incidentelor, că – dacă s-a ajuns să fie atacați Alt_aut5ocar_cu_geamuri_sparte_la_Severin_prosport.rosuporterii formației sale și autocarele acestora, iar un șofer să fie transportat la spital, pentru îngrijiri, se gândește serios să intre în silenzio stampa. Nu înțelegem însă ce are una cu alta, vina nefiind a celor care vor fi văduviți astfel de informații despre echipa lor de suflet, din cauza unor huligani! Este absolut inexplicabil cum de au putut să se comporte în acest mod incalificabil fani ai unei echipe ce Show_pirotehnic_la_Severin_prosport.roau benficiat atâta vreme de suportul celor pe care acum i-au tratat ca pe niște dușmani! Cu siguranță însă că FRF, organizatoarea meciurilor din Cupa României-Timișoreana, o va pedepsi drastic pe FC Universitatea Craiova pentru acțiunile condamnabile ale ultrașilor săi, mai mult ca sigur meciurile viitoare urmând a se desfășura cu porțile închise, iar amenda va fi mai mult decât usturătoare. La ce le-a folosit acțiunea asta?!

Torte_pe_teren_la_Severin_prosport.roÎn prima repriză a meciului de la Severin, galeria „alb-albaștilor” a pus-o de un show pirotehnic, peluza fiind transformată într-o torță uriașă de culoare roșie, iar cum obiectele folosite în acest scop au fost aruncate apoi pe terenul de joc, arbitrul Iulian Dima a trebuit să oprească jocul pentru patru minute. Adăugat la incidentele dinaintea confruntării dintre FC Universitatea Craiova și SC FC Petrolul Ploiești, acest spectacol va fi sancționat, și el, de FRF, în baza regulamentului în vigoare. Atâta vreme cât manifestarea fanilor nu perturbă un joc nu este nicio problemă, imaginea colțului galeriei gazdelor fiind una care se poate vedea pe multe din marile arene ale lumii. Dar, una-i una, iar alta-i alta. Oltenii au încă de învățat destul de la omologii Petrolului, ale căror spectacole de pe arena Ilie Oană sunt un exemplu de farmec, inteligență și corectitudine. Păcat că nu este peste tot la fel!