Suspciune asupra lui Mircea Rednic că ar fi băgat beţe în roate Vasluiului să nu joace pe „Ilie Oană”, în preliminariile Ligii Campionilor!

Redactia -

Suspciune asupra lui Mircea Rednic că ar fi băgat beţe în roate Vasluiului să nu joace pe „Ilie Oană”, în preliminariile Ligii Campionilor!

Deşi Adrian Porumboiu, finanţatorul vicecampioanei naţionale de fotbal, FC Vaslui, anunţase – de câteva săptămâni – că echipa sa va disputa partidele din tururile preliminare ale Ligii Campionilor pe arena ploieşteană Ilie Oană, de ultim moment s-a făcut public că s-a renunţat la această variantă, preferându-se tot stadionul din Piatra Neamţ, acolo unde moldovenii au jucat, în sezonul 2011-2012, într-una dintre grupele Europa League, dând replici lăudabile unor adversari puternici, precum Sporting Lisabona, Lazio Roma şi FC Zurich.

Cotidianul Gazeta sporturilor a scris că vinovat de renunţarea Vasluiului de a mai veni la Ploieşti ar fi fost noul antrenor al Petrolului, Mircea Rednic, ex-tehnician al grupării lui Porumboiu în perioada 2004-2006. Acest fapt nu a fost însă neconfirmat şi de către cel din urmă, care a declarat doar că „ne-am înţeles cu cei de la Ploieşti, dar apoi nu ne-au mai băgat în seamă. Vom reveni la Piatra Neamţ, la domnul Pinalti. Nu am pierdut niciodată acolo, până la urmă, în Europa League”!

Despre Rednic se spune, pe siteul www.gsp.ro, că – la aflarea veştii că FC Vaslui urma să evolueze pe „Ilie Oană”, în LC – ar fi spus: „Cum să joace aici? Să rămână la ei! Mai lăsaţi-mă cu Porumboiu al vostru! Se mai strică şi terenul”. În sfârşit, poate că adevărul o fi undeva pe la mijloc. Cert este doar că arena Ilie Oană îşi amână astfel intrarea în circuitul internaţional oficial până la toamnă, atunci când va găzdui partida dintre echipele naţionale ale României şi Andorrei, din preiliminariile Campionatului Mondial din Brazilia – 2014.