Sute de persoane şi autoturisme, verificate într-o acţiune de amploare a IPJ Prahova

Redactia -

Sute de persoane şi autoturisme, verificate într-o acţiune de amploare a IPJ Prahova

În perioada 20 ianuarie – 21 ianuarie a.c., polițiștii prahoveni au desfășurat activități preventive pe raza întregului județ.

Astfel, au fost organizate 8 acțiuni punctuale, atât în municipiul Ploiești dar și în localitățile Sinaia, Valea Călugărească, Șirna și Apostolache și pe drumurile naționale din județ, prilej cu care s-a acționat atât pentru pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră.

În urma controalelor efectuate, au fost legitimate peste 550 de persoane, verificate 500 autovehicule și au fost efectuate 300 de testări cu aparatele etilotest și 10 cu aparatele drugtest.

Astfel, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 190 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 63.000 de lei, cele mai multe fiind aplicate conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, menționând dintre acestea 70 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 15 pentru abaterile comise de către bicicliști dar și 10 pietonilor care nu au respectat prevederile legale.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier, au fost reținute 15 de permise de conducere, 3 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 5 pentru neacordare prioritate vehicule, 2 pentru depășire neregulamentară dar și 5 pentru neresectarea regimului legal de viteză și retrase 5 certificate de înmatriculare.

De asemenea, 6 sancțiuni au fost aplicate și conform Legii nr.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

 

Controale privind modul de asigurare a securității și paza obiectivelor

 

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au fost organizate și desfășurate 2 acțiuni pe raza de competență a Secției nr.2 de poliție Ploiești, dar și cea a Poliției orașului Azuga.

Polițiștii au făcut verificări la 20 de obiective asigurate cu pază fozică, fiind controlați și 34 agenți de pază.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, dintre care 5 conform Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, în valoare de 1.000 de lei.

Polițiștii vor continua activitățile pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.