Tabăra „moderată” de la ACS Petrolul ’52 s-ar părea că ar fi terminat cea victorioasă, în AGA, contra celei „radicale”! Se merge astfel înainte cu speranța că nu poate fi mai rău, ci va merge ca la… Chindia, în vara lui 2019!

Dragos Trestioreanu -

Tabăra „moderată” de la ACS Petrolul ’52 s-ar părea că ar fi terminat cea victorioasă, în AGA, contra celei „radicale”! Se merge astfel înainte cu speranța că nu poate fi mai rău, ci va merge ca la… Chindia, în vara lui 2019!

Pentru o echipă care a terminat anul în curs la trei locuri sub ultima poziție din viitorul play-off al ligii secunde de fotbal, nu ar fi deloc o „gaură în cer”, dacă ar fi, deci, numai o… participantă la competiție. Adică, așa cum își visa baronul Pierre de Coubertin în privința Jocurilor Olimpice! Pentru una însă care s-a auto-declarat, pentru a treia oară consecutiv chiar, drept o candidată în lupta pentru accederea pe prima scenă un astfel de palmares ar fi condus, acum, la măsuri. Poate chiar și la decizii radicale, dintre cele mai dureroase. Iar prin radicale, înțeleg renunțarea la staff-ul tehnic cu bilanțul cel mai slab la finele unui an dintre toate de până acum, la eșalonul al doilea!

Da, este vorba despre Petrolul Ploiești și de deciziile luate – și anunțate de www.gazetaph.ro – la cele două ședințe de analiză de vineri, 11 decembrie 2020, având drept temă activitatea de la club în semestrul al doilea al anului de curs. Surse apropiate Adunării Generale a Asociaților „vorbesc” despre două tabere prezente în acest organism de conducere: una „moderată”, să-i zic așa, iar alta – scuze pentru repetiție! – „radicală”. Cea dintâi, nici nu mai contează din cine e formată, a „votat” pentru menținerea pe loc a aceluiași staff tehnic. În limbajul de ieri și azi de nu mai putem după el, au mers pe continuitate. Iar asta din varii motive, care nu-i cazul să mai fi dezbătute aici și acum, fiindcă le bănuiește toată suflarea petrolistă. Dar, nici măcar la final de sezon nu-i cazul să le mai discutăm pentru că atunci sigur va fi tardiv!

Cert este că tabăra „radicală”, aceleași surse o „susțin”, s-ar fi simțit a nu fi băgată deloc în seamă. Și-ar fi zis că nu ar fi chiar întâia dată! Prilej pentru care, alte surse, tot bine informate, ar specula ceva despre o…demisie a celor care nu au fost ascultați când au cerut demiterea tehnicianului, iar asta tocmai din cauza bilanțului acestuia, de care scriam mai sus. Cum puterea mai mare de decizie a fost, vezi rezultatul final al plebiscitului, de partea celor care continuă să-l simpatizeze pe Viorel Moldovan, se va merge tot cu el și în 2021. Bănuiesc că alt motiv nu ar fi fost pesemne decât acela că Moldovan a condus-o spre Liga 1 – până cu niște etape înainte de finalul ediției 2018-2019 – pe Chindia Târgoviște. Se zice că fusese schimbat atunci, degrabă chiar, cu Emil Săndoi, de teama unui… înecat la mal. Să se repete același „scenariu” la Petrolul, în primăvara lui 2021? Depinde, poate, și de cine aduce jucătorii în mercato de iarnă și ce le va cere acestora și celor deja existenți. Și, nota bene, cine alege antrenorii, de fapt. De urmărit, căci va fi tare interesant!

Foto: www.fcpetrolul.ro