Tabloul pictat de inteligența artificială nu a avut succes printre ”lupii galbeni”

Daniel Dimache -

Tabloul pictat de inteligența artificială nu a avut succes printre ”lupii galbeni”

Asociația suporterilor petroliști din diaspora – Asociația Diaspora Galben Albastră (AGDA) a avut o inițiativă, lăudabilă de altfel, de a organiza o acțiune caritabilă întru ajutorarea copiilor internați la Spitalul de Pediatrie Ploiești. Din păcate, nu a avut efectul scontat, veți vedea.

Cu două zile în urmă, în data de 10 mai, ADGA, lansa acțiunea caritabilă, prin următorul anunț, publicat pe propria pagină de facebook:

Ajutor pentru Spitalul de Pediatrie Ploiești!
Împreună cu Contrast Media Production (Ionuţ Cărbureanu) scoatem la licitație, în scop caritabil, un tablou canvas (dimensiune 60×90 cm) special, banii încasați urmând să fie donați către Spitalul de Pediatrie Ploiești.
Se poate licita doar printr-un comentariu la această postare, suma de start fiind de 500 de lei.
Licitația se va încheia vineri, la ora 16.00!
Împreună suntem mai puternici! 🐺💛💙🙏
 
Astăzi a avut loc licitația, care, din păcate pentru micuții cărora le era destinată o sumă care se dorea să fie una importantă, că doar de aceea se organizează licitație, achiziția să se facă la o valoare cât mai mare, așadar, din păcate, tabloul nu le-a fost pe plac suporterilor petroliști, ”lupii galbeni”, care nu au licitat. De fapt, a fost un singur licitator, ADGA, cu suma de deschidere de 500 de lei, peste care n-a mai plusat nimeni. Înțelegem de ce s-a renunțat la donarea acestei sume modice către unitatea spitalicească și s-a ales o altă destinație, tot caritabilă într-un fel.
Pe aceeași pagină de Facebook, a suporterilor organizatori, aceștia au publicat rezultatul:
 
”Tabloul a fost cumpărat de ADGA și va fi expus în magazinul clubului, pentru ca toți suporterii petroliști sa se bucure de el.
Cu cei 500 de lei au fost cumpărate 50 de bilete care au fost donate!
Mulțumim Contrast Media Production (Ionuț Cărbureanu)!”
 
Cu părere de rău, fără nicio urmă de ironie scriem aceste rânduri, pentru că ne-am dori ca astfel de inițiative să se înmulțească în orașul nostru dezbinat și eterogen.
Un lucru ar fi de menționat, și anume că tabloul scos la licitație, care nu i-a impresionat deloc pe ”lupii galbeni” ca să scoată bani din buzunar, nu este o operă originală, ci e mai mult creația inteligenței artificiale, după cum cu onestitate ne-a mărturisit chiar creatorul, pe care l-am abordat pentru a aduce precizări pe această temă. Vă prezentăm discuția purtată în online, pe care tot în spiritul transparenței o publicăm aici:
 
”D.D: În legătură cu licitația de azi. Tabloul dvs e realizat cu inteligența artificială?
 
CMP: nu în totalitate, ideea de bază apoi prelucrat in Photoshop.
 
D.D.: Bineînțeles, că e vorba despre siglă, anumite modificări etc
 
 
D.D.: Oricum, arată bine. Doar că e o controversă mare în lume, pe la americani, dacă pot fi numite originale sau nu. Mă gândeam că dacă stați să le lucrați pe fiecare, la ritmul în care le faceți, era nevoie de AI
 
 
D.D.: Adică baza e consemnată sub un ID și se pot percepe diferențele între lucrul finit și aceasta?
 
 
D.D.: Mulțumesc pt precizări
 
Cu mare placere! Mulțumesc si eu. O zi bună.
 
D.D.: La dvs cam ce procent estimați că l-a dat inteligența artificială și cât omul?
 
CMP: Se pleacă de la 50%, depinde acum și de cerințele scrise în A.I
 
D.D.: Am înțeles. Mulțumesc, încă o dată!
D.D.: 🤝