Takayuki ajunge sâmbătă seara la Ploiești, pentru a deveni „lup galben”. Un junior de la Ceahlăul va apărea și el după bacalaureat, iar alți doi din academie au situații speciale

Dragos Trestioreanu -

Takayuki ajunge sâmbătă seara la Ploiești, pentru a deveni „lup galben”. Un junior de la Ceahlăul va apărea și el după bacalaureat, iar alți doi din academie au situații speciale

Așa cum a scris www.gazetph.ro, săptămâna trecută, în cea în curs urmează să ajungă la Ploiești, pentru a deveni „lup galben” cu acte în regulă, mijlocașul central japonez Seto Takayuki (foto sus, alături de bunul său prieten Constantin Budescu, alături de care speră să mai joace, atunci la Petrolul). Acum se știe și ziua exactă când va sosi – sâmbătă, 3 iulie 2021, pe seară. Situație în care, evident, niponul va rata prilejul de a-și vedea viitorii coechipieri, la Brașov, în interesantul meci amical cu prim-divizionara Farul Constanța, formație rezultată din fuziunea cu Viitorul lui Gheorghe Hagi, joc programat în aceeași zi, dar de la ora 13.00. Cum cantonamentul local al ACS Petrolul ’52 a debutat luni, 28 iunie, cazarea fiind asigurată de către mereu aceeași gazdă ospitalieră a „lupilor”, Hotel Vigo, de pe bulevard, Seto a pierdut aproape șapte zile de antrenamente. Dar, pe care le va recupera cu siguranță pe „repede înainte”, până la finalul stagiului, de pe 9 iulie. Din câte se știe însă, Takayuki nu a avut niciodată dificultăți în ceea ce privește pregătirea fizică, având – ca orice japonez, de fapt – un mare respect pentru forma și meseria sa. Cea de fotbalist, de sportiv, la urma-urmei. Deci, suporterii nu au de ce să se teamă că Seto Takayuki nu va fi pe deplin apt de joc la finele lunii viitoare, când se va da startul campionatului Ligii a II-a.

Altfel, odată cu intrarea în cantonament și a juniorilor Petrolului care au trebuit să dea bacalaureatul în aceste zile și au fost lăsați astfel acasă, precum Mihai Constantinescu, Mario Bratu, Cristian Licsandru și Adrian Nicolae, se va întâmpla la fel cu nouă achiziție, născută în anul 2002, Daniel Moroșanu (foto la mijloc și jos, duelându-se cu Vlad Bogdan, respectiv Armando Vajushi), de la Ceahlăul Piatra Neamț. Tânărul fotbalist moldovean – care a fost la probe vara trecută, dar nu l-a impresionat atunci pe antrenorul principal Viorel Moldovan, dar a făcut-o în cazul fanilor Petrolului, la meciul direct din Cupa României – este un fundaș de bandă polivalent. El evoluează și pe dreapta, mai ales, dar și pe stânga. Moroșanu va veni miercuri, 30 iunie, la Ploiești, pentru a semna un contract cu ACS Petrolul ’52 și a se pune apoi sub comanda lui Nicolae Constantin, alături de colegii aflați deja în cantonament, la „Vigo”.

În schimb, doi juniori din academie, având contracte de profesioniști semnate vara trecută cu echipa prezidată executiv de Costel Lazăr, au situații speciale în prezent. „Pe Vlad Bogdan (n.r. – născut în anul 2003 și folosit la „U 19” în sezonul trecut și debutând la echipa de seniori în meciul din Cupa României, de la București, cu Metaloglobus) îl împrumutăm la noua echipă din liga secundă Unirea Dej, pentru a juca mai mult decât a făcut-o la Petrolul, în campionatul precedent”. De subliniat că unul dintre cei patru portari aflați în efectivul Unirii în sezonul promovării a fost ex-apărătorul buturilor echipei „19” a ploieștenilor, Ștefan Georgescu. În schimb, un alt junior mai mic de vârstă, fost la „U 17” în ediția 2020-2021 a Ligii Elitelor, Rafael Popovici-Ciatău (17 ani), nu se poate antrena cu prima echipa, acuzând probleme medicale. Potrivit aceluiași Costel Lazăr, „Popovici trebuie să repete unele analize, în urma pubalgiei de care suferă, și nu a putut intra în cantonament”.

Foto: www.romaniansoccer.ro și www.csmceahlaul.ro