Tâlhărie la drumul mare, în Ploiești. Autorul a fost prins.

Daniel Dimache -

Tâlhărie la drumul mare, în Ploiești. Autorul a fost prins.

La data de 27 septembrie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului în urma investigațiilor și cercetărilor efectuate au identificat și ulterior reținut o persoană bănuită de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

În fapt, la data de 11 septembrie a.c., în jurul orei 21.45, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, cu privire la faptul că mama sa ar fi victima unei infracțiuni.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificată persoana vătămată care a declarat faptul că, în timp ce se deplasa pe o stradă din zona de Nord a municipiului Ploiești, un bărbat i-ar fi smuls lanțul de la gât, fugind într-o direcție necunoscută.

În continuare, polițiștii au efectuat activități investigativ-operative și au reușit identificarea persoanei bănuite ca fiind un bărbat de 50 de ani din comuna Bărcănești.

Tot ieri, la domiciliul bărbatului a fost efectuată o percheziție pentru completarea probatoriului existent.

În cauză, polițiștii au dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore, iar azi 28 septembrie a.c., instanța de judecată a admis propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

(Fotografie cu caracter ilustrativ)