Tâlhării şi furturi, cercetate de poliţiştii prahoveni. Mai multe persoane au fost reţinute

Redactia -

Tâlhării şi furturi, cercetate de poliţiştii prahoveni. Mai multe persoane au fost reţinute

Doi minori au fost reținuți pentru tâlhărie calificată, lovirea sau alte violențe și distrugere

 

La data de 26 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești- Biroul de Combatere a Infracțiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la domiciliile a doi tineri, bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni. 4 persoane au fost conduse la sediul unității de poliție, în vederea audierii.

În fapt, în seara zilei de 15 aprilie a.c., polițiștii au fost sesizați în mod direct de către un minor în vârstă de 13 ani, despre faptul că în jurul orei 20.30, în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Ploiești ar fi fost abordat de către alți doi tineri, care l-ar fi înțepat cu un obiect tăietor-înțepător, provocându-i o rană superficială.

Totodată, în timpul altercației, aceștia i-ar fi sustras borseta și trotineta, obiecte pe care i le-a returnat la scurt timp, ulterior cei doi plecând de la fața locului.

În urma investigațiilor efectuate, cei doi tineri bănuiți de comiterea faptei au fost identificați și depistați ca fiind doi minori, ambii în vârstă de 15 ani,  din municipiul Ploiești.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

Tot din verificări, a reieșit faptul că tot ei, în cursul aceleiași zile, ar fi abordat un alt minor în vârstă de 15 ani, pe raza municipiului, agresându-l fizic, înțepându-l cu un obiect tăietor-înțepător, fără însă a-i provoca leziuni, și totodată i-ar fi stins o țigară aprinsă pe îcălțăminte, aducându-i distrugeri.

Astfel, în baza probatoriului administrat, față de cei doi minori a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentați unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhar calificată, lovirea sau alte violențe și distrugere.

 

Percheziții la domiciliul unui bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat

 

La data de 26 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Drajna au identificat o persoană bănuită de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

În fapt, la data de 23 aprilie a.c., polițiștii au fost sesizați de către un bărbat despre faptul că i-ar fi fost sustrase mai multe bunuri dintr-o casă pe care o deține pe raza comunei Izvoarele.

În urma investigațiilor și a cercetărilor efectuate polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Izvoarele.

În vederea administrării probatoriului, au fost efectuate și două percheziții domiciliare unde au fost descoperite și ridicate bunurile sustrase.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

 

 

Tânăr reținut de polițiști, după ce ar fi sustras o cutie cu donații

 

La data de 26 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr.1 de Poliție au identificat și depistat un bărbat bănuit de săvârșirea furtului unei cutii de donații.

În fapt, la data de 6 aprilie a.c., tânărul în vârstă de 25 de ani, din municipiul Ploiești ar fi sustras din incinta unui centru comercial din municipiul Ploiești, o cutie ce conținea donații pentru un caz umanitar, prejudiciul fiind de aproximativ 500 de lei.

Astfel, în vederea administrării probatoriului, ieri, 26 aprilie, polițiștii au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară la domiciliile tânărului bănuit de comiterea faptei, ocazie cu care au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

În baza probatoriului administrat, față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

 

 

Atenție la regimul rutier!

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore

 

La data de 25 aprilie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe strada Mihai Eminescu.

În urma semnalului regulamentar de oprire, conducătorul auto a intenționat să oprească autoturismul, însă, la un moment dat, a schimbat brusc direcția de deplasare, fiind urmărit de către polițiști, ulterior abandonând autoturismul pe o stradă adiacentă.

În continuare, polițiștii au efectuat activități de cercetare, iar în jurul orei 3.00 au identificat și depistat conducătorul auto ca fiind un bărbat în vârstă de 28 de ani, din municipiul Ploiești care a fost condus la sediul unității de poliție în vederea audierii.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date polițiștii au constatat faptul că acesta nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Ulterior, ieri, 26 aprilie a.c., față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente în vederea luării unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

 

  • La data de 26 aprilie a.c., în jurul orei 8.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfășurau activități specifice au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Talea.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0.63 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

 

Bărbat depistat de polițiștii prahoveni, în urma a 4 mandate de executare a pedepsei, emise pe numele acestuia

 

La data de 26 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Prahova în baza unor informații deținute au depistat pe strada Colinei din municipiul Ploiești, un bărbat care se sustrăgea unui număr de 4 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

Astfel, pe numele bărbatului de 55 de ani din municipiul Ploiești au fost emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea de către Judecătoriile Focșani, Iași, Oradea și Constanța pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune.

În cauză, polițiștii au procedat la conducerea acestuia la Penitenciarul Mărgineni, judeţul Dâmboviţa, unde a fost încarcerat.