Tânăr, beat și fără permis de conducere. Ce credeți că i s-a întâmplat?

Daniel Dimache -

Tânăr, beat și fără permis de conducere. Ce credeți că i s-a întâmplat?

La data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 21.30, polițiștii Secției nr. 8 de poliție rurală Bălțești au fost sesizați prin apel 112, de către un agent de pază, din cadrul unei societăți comerciale, din comuna Măgurele, cu privire la faptul că, un tânăr conduce un autoturism, fără a deține permis de conducere, pe raza comunei Măgurele.

 

În baza sesizării, polițiștii au oprit pentru control, autoturismul în cauză, iar în urma verificărilor efectuate au constatat că, cel care se afla la volan, nu deține permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicul.

 

Întrucât, tânărul de 20 de ani, emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

 

Cu aceeași ocazie, conducătorul auto, în urma audierii, a menționat faptul că autoturismul pe care l-a condus, aparține administratorului societății unde lucrează și l-a luat din curte fără știrea acestuia, pentru a se deplasa la magazinul din localitate, pentru a-și cumpăra țigări.

 

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

 

Totodată, față de tânărul, din comuna Telega s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, pentru luarea unei alte măsuri preventive.

 

(Fotografie cu caracter ilustrativ)